У Полтаві цей рік прогнозується бути рекордним по кількості ВІЛ-позитивних

Новини
1 грудня 2011 о 17:01835 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
У Полтаві цей рік прогнозується бути рекордним по збільшенні кількості ВІЛ-позитивних 1 грудня у Полтаві відзначили день порозуміння із ВІЛ-позитивними людьми.
На прес-конференції медичні працівники, представники міської влади та громадських організацій розповіли журналістам про відзвітувалися за роботу за цілий рік.

– В області так і залишається стабільно важка ситуація із епідемією ВІЛ/СНІДу, – сказав Володимр Коршенко, головний лікар Полтавського обласного Центру профілактики ВІЛ-інфекції та боротьби зі СНІДом. – Кількість ВІЛ-позитивних людей із кожним роком збільшується в середньому на 400-420 людей. Але цей рік ми прогнозуємо отримати максимальну цифру. Адже  лише за 10 місяців поповнили ряди хворих 440 особи, коли ж у 2010 такий же показник був за цілий рік. У самій же Полтаві зареєстровано 1750 ВІЛ-позитивних, по області їх 4004 особи. Технічно ми дуже хороше забезпечені. Маємо 8 лабораторій, коли сусідні області мають лише 2. Сучасна лабораторія дозволяє проводити всі потрібні аналізи. У нас кілька років тому був показник у 15 відсотків захворювання від матері новонародженому, то зараз ця частка складає 2-3 відсотки. Напрацювань є багато, ефективно працюють як державні програми, так і місцевого рівня протидії ВІЛ/СНІДу. Але на профілактику виділяється 1 копійка, коли ж на лікування виділяється 100 гривень. Тому всі надбання та результати дуже просто нівелюються таким зростанням кількість ВІЛ-позитивних.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter