Полтавці розповіли, як вони ставляться до цілителів, ворожок та віщунів

Фото
7 грудня 2011 о 14:291434 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавці розповіли, як вони ставляться до цілителів, ворожок та віщунів
Опитування. Журналіст «Кола» запитувала у жителів обласного центру,  чи довіряють вони віщунам, ворожкам та цілителям.




















































Наталія, прибиральниця:

- Є люди, які лікують. Особливо від шкіряних захворювань. То  чому б і не сходити. А щодо  віщунів, то я б пішла тільки у випадку, що буде  гарна «гадалка». Але ж нині розвелось і багато шарлатанів.
Світлана Миколаївна, пенсіонерка:

- Я їм не вірю, можливо, коли і бувають якісь збіги, а так… я не довіряю. Мені колись пропонували таку допомогу. Була в мене погана хвороба. Але добре, що я послухалась лікаря і не пішла до такого цілителя. До віщунів я не ходжу. Адже, за Біблією, не варто дізнаватись те, що з тобою буде. А те, що було - вже пройшло, його не виправиш.
Алла, соціальний працівник:

- Я не довіряю таким людям. Іноді говорять правду, іноді лише гроші здирають. Мені знайомі про це розповідали. Та і сама я так одного разу гроші заплатила, а помогти мені так і не змогли.
Таня, доглядає за маленькою дитиною:

- Я ніколи не зверталась до таких людей. Я не можу їм вірити. Це моя життєва позиція.
Михайло Муратович, менеджер (не забажав фотографуватись):

- Якщо є офіційний дозвіл, тобто народні цілителі, які закінчують інститути, таким можна довіряти. А всім іншим – ні. До віщунів не звертаюсь, бо православна релігія говорить, що не можна ходити до віщунів, і тому подібних.
Ольга Миколаївна, пенсіонерка:

- Меніне доводилось звертатись до цих людей. Але при нагоді я б, можливо, і звернулась. Я їм довіряю.
Юрій, студент:

- Я гадаю, що добре, що є такі люди. Вони допомагають боротись із хворобою. Я якось ходив зі спиною до однієї бабусі, вона мені допомогла.
Раїса Іванівна, пенсіонерка (не забажала фотографуватись):

- Зараз така агітація за екстрасенсів по телевізору, що все плутається в пізнанні. Але я колись активно ходила до віщунки. Все, що казала вона мені, збулось. А до нових я не ходжу. І дочка не ходить. Але іноді звертаємось. Але всім довіряти не можна. Ті, що себе рекламують, до них у мене сумніви. Наприклад,  у нас біля старого автовокзалу одна є. Так туди потрібно 1700 грошей,  і сала, і м’яса, і полотенце нове. До цілителів, можна, але теж не до всіх. На наші зарплати, дуже не нагрієшся не там, не там.
Іван, торговий агент:



- Один раз звертався до цілителя, знаєте бувають такі, що вишіптують переляк. У мене мала дитина є, ми звернулись, то допомогло. Дитина стала краща спати, це по-перше. А потім я захотів кинути палити. Запитав, чи може вона таке зробити. Вона відповіла, що так. То на другий день я прокинувся і мені курити вже не хотілось. Я не палив півроку.  А потім стресова ситуації, і знову почав курити. Я до них нормально ставлюсь. А щодо віщунів, то я вважаю, що все передбачити не можливо. Все може змінюватись сьогодні, завтра, і навіть через час щось може змінитись. Тож планувати на кілька років вперед неможливо.
Ольга, доглядає за маленькою дитиною:

- Я їм не довіряю. Інколи звертаюсь, але на 100 відсотків  не довіряю. Якщо до ворожок, то взагалі не звертаюсь. До цілителів, якщо  в нас щось болить, ми звертаємось до нетрадиційної медицини. Але травки не завжди теж добре.



Ольга Сергіївна, доглядає за дитиною (не забажала фотографуватись):

- Я їм не довіряю. Раніше, можливо, і були справжні ворожки,  а зараз одні шарлатани. Я не бачу сенсу ходити до таких людей. Якщо самому проаналізувати, то видно. І знайомі розповідали, що ходили. Але нічого не допомогло. Цілителі від Бога є,але їх мало.  Я розумію народну медицину, до таких цілителів можна звернутись. А до ворожок – ні.
Лєна, оператор:



- Думаю, що не потрібно звертатись до таких людей. Я з дитиною зверталась, як вона була маленькою, до однієї бабусі. То допомогло. А так я особисто не дуже довіряю.

До теми - На «Битві екстрасенсів» мольфар із Полтавщини відчув життя в страусиному яйці, а проколовся на Дані Інтернешнл.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter