У Полтаві на фестивалі тхеквондо грали в лотерею та визначали кращих спортсменів

Фото
Ніна Король29 грудня 2011 о 17:441718 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві на фестивалі тхеквондо грали в лотерею та визначали кращих спортсменів
Учора в Полтаві відбулося яскраве дійство – фестиваль тхеквондо.


Юні спортсмени залишились задоволені, адже окрім того, що змогли продемонструвати батькам, чого вони навчились та як уміють оборонятись, ще й виграли спортивний інвентар.

Спортсмени – учасники показових виступів, разом зі своїми наставниками Антоном Коваленком, Михайлом Шамяном та Юрієм Шавиро під звуки козацького маршу вітали глядачів.

–  Призначення тхеквондо, як способу самозахисту, вправно продемонстрували  володарі чорних поясів, створюючи реалістичні сценки і доводячи, що перевага у кількості нападаючих далеко не завжди означає перемогу над суперником, – розповів Юрій Шавиро, президент федерації тхеквондо у Полтавській області. – Наймолодші вихованці виконували елементи акробатики.

Показові виступи переходили від  учнів одного тренера до іншого. Старші демонстрували, як захищатись від нападників. Батьки аплодували.

Дід Мороз провів лотерею з сувенірами та подарунками, чим дуже порадував дітей. Магніти, чашки, шоломи, інші призи…

А з мішка Дід Мороз роздавав мандарини.

Директор ДЮСШ «Юність-1» Вікторія Сосненко нагородила грамотами  за високі спортивні результати з тхеквондо ВТФ та  наполегливість у тренуваннях  Вероніку Шевченко  та Валерія Коваленка. Тренер з тхеквондо  Михайло Шамян був нагороджений за відданість справі та професіоналізм. Олександра Стадніченка, Вікторію Терещенко нагородили грамотами за активну громадську діяльність. За високі показники учнів та відданість справі грамотою ФСТ «Україна» був нагороджений Юрій Шавиро.

Вже декілька років, згідно з рейтинговою таблицею, тренери оцінюють спортсменів полтавської школи тхеквондо, де за кожні змагання та перемоги нараховуються бали – чим вищий ранг змагань, тим більше балів. Переможцями 2011-го року за рейтинговою системою полтавської федерації тхеквондо стали:

Хлопці

1 місце – Роман Маслак

2 місце – Георгій Коваленко

3 місце – Микола Краснолуцький

Роман  – багаторазовий призер чемпіонатів та міжнародних турнірів, кандидат в майстри спорту України, чемпіон України, спортсмен, який увійшов до складу збірної України для участі у Чемпіонаті світу у 2012 році.

Дівчата

1 місце –М’яло Анна

7  місце – Дар’я Луб’янецька

3 місце – Христина Скирда

Анна – багаторазова призерка чемпіонатів та міжнародних турнірів, Кандидат в майстри спорту України, чемпіонка України, спортсменка, яка  увійшла до складу збірної України для участі у Чемпіонаті світу у 2012 році.

Кращих спортсменів Юрій Шавиро нагородив  дипломами  і грошовими преміями.

– Мені дуже сподобався фестиваль. А особливо те, що на груповому виступі були присутні діти всіх вікових категорій. На мою думку, це дало можливість кожній дитині відчути свою потрібність на цьому святі. Спасибі тренеру! – дякувала Вікторія, мама 10-річного сина.

– Дуже добре, що у нас в Полтаві є таке місце, де з хлопчика можуть зробити бійця.  Фестиваль відмінний! Дивився із задоволенням!»