Полтавські рятувальники шукають безхатьків у підвалах

Новини
Надія Труш9 лютого 2012 о 14:39858 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавські рятувальники шукають безхатьків у підвалах
У Полтаві рятувальники оглядають підвали багатоповерхівок, аби виявити там безхатьків.


фото poltava.mns.gov.uaфото poltava.mns.gov.ua

Рятувальники спільно з представниками житлово-експлуатаційних організацій проводять огляди підвальних приміщень багатоквартирних будинків міста. Оглядають також й горища.

Як пояснив Віталій Шкаревський, керівник Центру пропаганди УМНС в Полтавській області, це пов’язано з тим, що останнім часом у Полтаві почастішали випадки пожеж.

– Через морози безхатьки збираються у підвальних приміщеннях, - каже Віталій Шкаревський – Навіть облаштовують там собі кімнати, залишають деякі свої речі, готують їжу. Більше того, можуть навіть прямо у підвалі розпалювати вогнище. А це небезпечно, адже вогонь може пробратися у квартири.

До речі, наприкінці минулого року у Полтаві горіла комора багатоповерхівки. Причина виникнення пожежі – необережне поводження з вогнем невідомою особою. Крім того, як кажуть еменесники, найчастіше пожежі стаються саме через необережність.

- Проблема у тому, що безхатьки можуть пробиратися у підвальні приміщення, й не лише ховатися там від морозів, а й відпочивати: розпивати спиртні напої, палити, - каже Віталій Шкаревський. – До нас часто звертаються жителі багатоповерхівок, ми забиваємо вхід, але безхатьки все одно знаходять спосіб, як пробратися до приміщення підвалу.

Рятувальники роздають полтавцям листівки

Рятувальники проводять серед населення роз’яснювальну роботу, розказують  про правила пожежної безпеки. Також  роздають спеціальні листівки, в яких говориться  про те, що потрібно уникнути проникнення сторонніх осіб в підвальні приміщення, закривати у підвали й на горище на замок.

Тим часом , у Полтаві безхатьки мерзнуть на вулицях. Але, щоб запобігти цьому, у Полтаві працюють пункти обігріву та Центр адаптації безпритульних.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter