Що потрібно знати полтавцям, у яких є родичі, що зберігають зброю

Новини
9 лютого 2012 о 15:091319 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Що потрібно знати полтавцям, у яких є родичі, що зберігають зброю
За жителями обласного центру числиться понад 6 тисяч одиниць зброї.
Серед цієї цифри найбільше мисливської гладкоствольної. Правоохоронці розповіли, як потрібно зберігати зброю та що варто знати сім’ї людини, яка нею володіє.



Фото зсайту news.if.uaФото зсайту news.if.ua





Власник зброї повинен повідомити своїх близьких, що у разі його смерті, зброю необхідно протягом п’ятиденного терміну здати до міліції на тимчасове зберігання.

- Інакше їм доведеться заплатити штраф, - говорить Юрій Сулаєв, керівник прес-служби УМВС області. – Вони не обов’язково повинні самі йти до міліції, щоб здати зброю на тимчасове збереження. Можна викликати для цього правоохоронців, за це гроші не беруться. Зброя перебуватиме на тимчасовому зберіганні до вирішення питання щодо успадкування майна. Тобто хтось і з членів родини померлого, може переоформити його зброю на себе. Для цього необхідно буде пройти спеціальні курси, мати довідку про несудимість і написати заяву.

Правила зберігання зброї:

- Мисливська вогнепальна (газова) зброя повинна зберігатися по місцю постійного проживання.

- Тримати її потрібно в металевому сейфі (ящику) спеціально виготовленому для зберігання зброї , що закривається внутрішнім замком.

- Сейф (ящик ) для зберігання зброї повинен бути прикріплений до підлоги або стінки .

- При цьому зброя має бути в розрядженому стані.

- Ключі від сейфа зберігаються особисто у власника зброї, або в надійному місці, виключаючи доступ до зброї будь-яких сторонніх осіб (в тому числі близьких родичів).

До речі, якщо ви чи ваш співмешканець тримає вдома зброю, то працівники міліції можуть у будь-який день завітати до вас у гості. І перевірити стан зберігання зброї. Навідуватись вони можуть упродовж дня з 07.00 до 22.00 години

- Для перевірки стану зберігання зброї, правоохоронці не забов’язані робити попередження.,  - розповів Юрій Васильович.  – Адже, зрозуміло, що так людина може підготуватись. До речі, саме зараз триває перереєстрація зброї. Під час цього процесу перевіряють і  стан здоров’я власників.

З питань добровільної здачі і перереєстрації зброї звертатись :

- Ленінський РВ ПМУ, пров. Пролетарський , 3В, каб. № 5, тел. 58-44-55.

- Октябрський РВ ПМУ, вул. Комсомольська, 16, каб. № 3, тел. 51-01-56.

- Київський РВ ПМУ, вул. Маршала Бірюзова, 32, каб. № 13, тел. 66-74-13.

Нагадуємо, що півроку тому в  Полтаві  підліток застрелив товариша.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter