У одному з храмів Полтави на склі проявилась ікона

Новини
16 лютого 2012 о 22:021881 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У одному з храмів Полтави на склі проявилась ікона
Відбиток шукайте на білому полотні (це кіот). Якщо придивитись можна побачити силует преподобного Фото. У Свято-Покровському храмі з’явився відбиток ікони преподобного Агапіта Печерського, запевняють священнослужителі.  


Про це сьогодні, 15 лютого, повідомив до редакції «Кола» отець Миколай Храпач. Журналіст «Кола» відвідала цей храм, щоб дізнатись подробиці і сфотографувати відбиток.

Відбиток виявився на склі рамки (кіоту - церковною мовою), де і знаходилась сама ікона.



Подія сталась відразу після Різдвяних свят, говорить отець Миколай. Він розповів, коли вийняли ікону з кіоту, то побачили на склі ще одну ікону преподобного. Це явище парафіяни не можуть пояснити, але сприймають його як добрий знак від Бога.

- Було це після служби, - розповів отець Миколай. - Ми зняли кіот, вийняли звідти ікону, щоб позолотити  німб над преподобним. А на склі в кіоті побачили відбиток від ікони. Це нерукотворний образ. Одні говорять, що то фарба. Але ж, пейзаж з ікони чомусь не перезнявся. А тільки силует та мощі. І рука, і мощі, і борода, все проявилось. Такі явища бувають, але пояснити їх неможливо. Ми сприймаємо це як знак від Бога.

Ікона Агапіта Печерського у Свято-Покровському храмі Полтави знаходиться менше, ніж п’ять років.

– Це нова ікона. Коли нам передали частинку мощей, ми вирішили написати цю ікону, – говорить отець Миколай Храпач. - Було це у 2007 році. Ми виготовили для неї гарний кіот.

Тепер для ікони зробили нову рамку, щоб всі відвідувачі храму могли подивитись на відбиток від неї на склі в кіоті.

Довідка «Кола»: Агапіт Печерський — чернець Києво-Печерського монастиря, відомий як цілитель тяжких захворювань. Жив у другій половині 11 століття. Агапіт лікував за допомогою зілля, яке сам готував, та молитви.

Отець Миколай розповів, що цей святий вилікував колись навіть самого Володимира Мономаха.

Довідка «Кола»: Свято-Покровський храм знаходиться за адресою Нікітченка,1 (Сади-2). Це храм Київського патріархату.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter