Весна-2012: головні очікування

Новини
Таня Цирульник2 березня 2012 о 16:341124 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Весна-2012: головні очікування
Весна 2012 року ознаменується помірним холодом та поступовим здорожчанням комунальних послуг та деяких продуктів харчування.
Найбільш насиченим на події для спортивних фанатів, меломанів, школярів буде травень місяць.

Паводку, мабуть, не буде

Весна цього року пройде без погодних сюрпризів. Різкого потепління синоптики не обіцяють. Еменесники заспокоюють, що повені не буде.

Фото з img-fotki.yandex.ruФото з img-fotki.yandex.ru

Абрикоси не зацвітуть, а пшеницю пересіють

В Україні весною 2012 пересівати доведеться 3,2 мільйона озимих культур. За даними мінагрополітики, лише 66 відсотків озимини у хорошому стані, у слабкому та зрідженому – майже 34 відсотки. Не отримано сходжень 16 відсотків площ.

Морози, що були цієї зими, не минуть безслідно для врожаю. Полтавці можуть залишитися без абрикос, винограду та черешень.

Яблукам морози не стали на заваді, хіба що карликовим сортам. А от урожай вишень обіцяє бути щедрим.

Подорожчають вода, гречка й бензин



Із 1 березня полтавці розраховуватимуться за воду за новими тарифами: водопостачання – 3,37 гривні за 1 кубометр,  водовідведення – 1,85 гривні за 1 кубометр. За підрахунками «Кола», тариф зріс майже на 10 відсотків.

Здорожчає на 5 відсотків бензин. Серед причин називають збільшення ціни російської нафти.

Загалом, за минулий рік пальне в Україні піднялось у ціні майже на 30 відсотків.

Цієї весни прогнозують подорожчання гречки – на 2-4 відсотки. Причина – витрати на посівну. У асоціації фермерів та приватних землевласників запевняють, що подорожчання можна буде очікувати лише за 10 місяців за умови поганого врожаю.

Навчання закінчиться у травні, а ЗНО «підженуть» через «ЄВРО 2012»

Проведення в країні «Євро 2012» коригує роботу шкіл та вишів.

Згідно з відповідним розпорядженням Кабміну, навчальний рік у всіх освітніх закладах незалежно від їх форм власності повинен буде завершитися до 25 травня 2012. ЗНО розпочнеться 15 травня і триватиме до 7 червня.

Термін подання реєстраційних документів на ЗНО 2012 від абітурієнтів завершився 20 лютого. Абітурієнти, які отримали вмотивовану відмову у реєстрації, мають не пізніше 5 березня повторно надіслати документи до регіонального центру.

У 2012 році ЗНО буде проведено з 10 предметів.

Весною розкуплять останні квитки на футбол

У березні на офіційному сайті УЄФА може бути оголошений продаж квитків, які залишились не викупленими за квотами федерацій. Наразі найактивніше купують квитки росіяни, німці та шведи. Найменше – греки та датчани. Загалом очікують, що до країни приїде близько 1 мільйона туристів.

В Україну, за підрахунками чиновників, очікується приїзд близько 1 мільйона туристів.

Кінець травня – Євробачення з черговим скандалом



В останні дні весни, 26 травня, відбудеться пісенний конкурс «Євробачення». До Азербайджану співати з України поїде співачка Гайтана, участь якої у конкурсі вже викликала расовий скандал у країні.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter