У Полтаві гасили чотири пожежі

Новини
25 березня 2012 о 08:261088 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві гасили чотири пожежі
Учора, 24 березня, на території Полтавського району зафіксували кілька пожеж.




Фото  з сайту mukachevo.netФото з сайту mukachevo.net

У всіх   випадках спалахнула суха трава. На  пожежі виїздили рятувальники.

Так об 11.20 в селі Опішняни, у Полтавському районі, на відкритій території виникла пожежа. Вогнем знищено суху траву. Горіла трава цього дня і в селі Гора. Збитки та причини пожеж ще встановлюються. А о 16.25 у Київському районі по  вулиці Артема теж на відкритій території загорілась суха трава на площі 100 квадратних метрів. Така пожежа була і у Ленінському районі міста біля автошляху «Полтава – Котельва. В останніх випадках збитку не нанесено. Причини пожеж – необережне поводження з вогнем невідомої особи.

Через такі пожежі люди іноді залишаються без житла.

Територіальне управління МНС у Полтавській області занепокоєне тим, що із настанням теплої весняної погоди все частіше трапляються випадки неконтрольованого випалювання сухої трави та стерні. Так лише за попередню добу на території області зафіксовано13 випадків випалювання сухої трави.

- За умов сильного вітру, іскри від вогнища з легкістю можуть потрапити на житловий будинок, присадибну споруду чи домашнє майно, - повідомляють у центрі пропаганди УМНС області. - Це, у своєю чергою, призводить до виникнення пожежі. Тож необхідно слідкувати за розпаленим багаттям і не залишати його поки полум’я повністю не згасне. В разі необережності наслідки можуть бути дуже жахливими. Вогнище, залишене без нагляду, іноді спалює по декілька гектарів трави, пошкоджує дерева, а також, доволі часто залишає людей без даху над головою.

Для цього рятувальники дають декілька порад для мешканців області та нагадують, що під час відпочинку на природі, помітивши безупинне розповсюдження вогню, негайно набирайте  “101”. Гасити полум'я невеликих низових пожеж можна, забиваючи полум'я гілками листяних порід дерев, заливаючи водою, закладаючи вологим ґрунтом та затоптуючи ногами. До полум'я заввишки 1,5-2 метри наближатися не можна - чекайте на пожежних. Під час гасіння пожежі не відходьте далеко від доріг та просік, не упускайте з виду інших учасників гасіння пожежі.

До теми - У Полтаві поблизу автошляху «Київ-Харків» сталася пожежа

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter