Під Полтавою затримали чоловіка, який перевозив зброю без документів

Ситуація
28 березня 2012 о 10:231575 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Під Полтавою затримали чоловіка, який перевозив зброю без документів
36-річний полтавець у автомобілі «ВАЗ-2101» перевозив дві мисливські рушниці, не маючи на них документів.


Фото з сайту volynpost.comФото з сайту volynpost.com

Проти чоловіка можуть порушити кримінальну справу.

- Учора, 27 березня, в селі Макухівка, Полтавського району, о 9.00 працівники взводу ДПС із забезпечення супроводження затримали автомобіль «ВАЗ-2101»,  - повідомила Наталія Варченко, керівник прес-служби ДАІ області. – За кермом був 26-річний полтавець. У його автомобілі виявили дві мисливські рушниці ТОЗ-БМ 16 калібру та ІЖ-27 12 калібру, на які в чоловіка не було відповідних документів. Подальшу перевірку проведуть в полтавському райвідділі.

На полтавця може чекати як адміністративна та і кримінальна відповідальність.

- Якщо цей чоловік дійсно не має офіційних документів, ця зброю не зареєстрована, і він її сам добровільно не здав, то можуть порушити кримінальну справу за статтею 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами», - розповів Юрій Сулаєв, керівник прес-служби обласної міліції. – Проте людина могла просто забути документи вдома. Але в цій ситуації можлива і адміністративна відповідальність, бо є певні вимоги до перевезення зброї. Усе стане відомо в ході перевірки.

Довідка «Кола»: Максимальне покарання, передбачене статтею 263 Кримінального кодексу України,  - позбавленням волі на строк від двох до п'яти років.

До теми - Що потрібно знати полтавцям, у яких є родичі, що зберігають зброю