Серія пожеж в Полтаві: версії міліції та власників знищених кіосків різняться

Новини
12 квітня 2012 о 13:371122 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Постраждалий після пожежі підприємець змушена заробляти просто неба.На ринку "Марлана", що в Полтаві, де впродовж місяця сталися 3 пожежі торгівельних кіосків, говорять про серію підпалів. В міліції з цим не згодні.


Торгівці полтавського ринку  в один голос запевняють: пожежі були навмисними підпалами. Міліція останній випадок ще розслідує, але  зв’язку з попередніми не бачить.

Думка міліції

Причини  пожежі кіоска з пресою, що сталася на полтавському ринку "Марлана" 10 квітня, ще з’ясовують експерти УМВС та УМНС. Попередні висновки розслідувань жодна з структур не озвучує.

Що спричинило займання 14 березня на ринку "Марлана" кіоска, у якому продавали яйця, вже відомо. Як повідомив Віталій Шкаревський, начальник центру пропаганди УМНС України в Полтавській області, тоді причину встановили як необережне поводження з вогнем невідомої особи.

Міліція ці випадки займань торгівельних кіосків на ринку «Марлана», що по вулиці Леніна, 116, між собою не пов’язує.

За словами речниками полтавської міліції Юрія Сулаєва, за фактом попередніх пожеж кримінальних справ правоохоронці не порушували. Тобто там підпалу торгівельних місць у епізодах вони не встановили.

Адміністрація ринку має власне бачення стосовно пожеж впродовж останнього місяця.

- Для нас загадка, хто це міг зробити. Всі випадки схожі на цілеспрямований підпал. Розслідування міліції коментувати не в праві, можу висувати тільки свої власні припущення, - говорить Володимир Дерполюк, директор ринку «Марлана». – На мій погляд, або це якісь хулігани так бавились, або, можливо, палії – якісь заздрісники. Невиключено, що хтось із будинків, що стоять поруч із кіосками. Коли планувалося розширення території ринку (де стоять зарар підпалені кіоски), проводилися збори місцевої громадськості. Скажу, що давалися вони непросто, були й спірні моменти. У нас на розширення є всі дозволи та рішення сесії міської ради з цього питання. Натомість ми взяли на себе певні зобов’язання по облаштуванню прилеглої території, від цього виграють і самі люди з навколишніх будинків.

Є питання щодо роботи охоронної фірми, яка надавала послуги. Хоча ринок охоронявся, сторож нічого підозрілого у ту ніч не почув і не побачив. Тож планують послуги охоронної фірми замінити.

Одна з можливих версій підтвердилася, після спілкування журналістів з мешканцями прилеглих до території ринку будинків. Люди говорять: хтось таким чином висловлює своє невдоволення роботою кіосків. Адже вони розташовані майже впритул до дворів, що певним чином заважає руху автотранспорту. Хоча скарги до Ленінського РВ ПМУ УМВС України в Полтавській області від мешканців прилеглих до ринку будинків на діяльність цього ринку не надходили.

До теми:

У Полтаві на ринку "Оптика" згорів торгівельний кіоск з пресою (фото)

Власниця одного з трьох кіосків, що згоріли протягом місяця на полтавському ринку, має доказ підпалу

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter