У Полтаві марш-парад оркестрів розпочався з колони велосипедистів: фоторепортаж

Фото
6 травня 2012 о 14:201308 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві марш-парад оркестрів розпочався з колони велосипедистів: фоторепортаж
Сьогодні, 6 травня, по вулиці Жовтнева,  між Сонячним парком та парком імені Петровського зібралась маса людей, які прийшли подивитись на щорічний марш-парад оркестрів.
Полтавці та гості міста утворили живий коридор і зустрічають оплесками кожен з музичних колективів. Серед глядачів – маса дітей, які вибігають на середину вулиці, по якій ось-ось ітиме черговий оркестр. За ним вслід -  їх батьки, поспішають забрати малечу, щоб не заважали виступаючим. У цей момент батькам і всім іншим глядачам,які виходять за межі бордюру, роблять зауваження міліціонери, які контролюють правопорядок під час заходу.

Цього року  беруть участь 29 оркестрів Полтавщини, серед яких є полтавські. Нагадуємо, що минулого року було – 24. Одна з учасниць параду розповідає журналісту, що для неї та її оркестру кожен парад є особливим

- Ми вже років шість виступаємо тут у Полтаві, - розповідає Марія, учасниця оркестру з Денисівки, Оржицького району. - Кожен парад є особливим і цікавим для нас, тому що прибувають нові учасники, і в кожної команди новий марш. Найбільше нам запам’ятався минулорічний парад, тому що ми стали переможцями.

Та в полтавців є свої фаворити, яких можна визначити з вигуків і перемовок між собою глядачів. Як тільки черга доходить до виходу оркестру «Роксолана», полтавці  та гості міста починають смикати один одного  і казати: «Дивись!Зараз «Роксолана» йтимуть!» Журналіст  «Кола» запитує у жінки, однієї із глядачок, яка гучно плескала всім оркестрам, які проходили, що саме їй подобається в таких парадах.

- Я намагаюсь не пропускати марш-паради, тому що люблю, перш за все, те видовище, яке вони влаштовують. Цікаво звісно і послухати те,  що вовни грають. Але все ж цікавіше подивитись на рухи та одяг, адже в кожного колективна своя форма, і кожного року в них нові композиції.

Щороку такі марш-паради оркестрів  проводять напередодні Дня Перемоги. Цікавим фактом цьогорічного заходу став початок, під час якого раптово на місце проведення параду виїхала колона велосипедистів з прапорами однієї з політичних партій. За словами Валерія Пархоменка, заступника голови - керівника апарату обласної державної адміністрації, ці велосипедисти мають поїхати до Диканьки, де пролунали перші залпи зенітних установок «Катюша». Один же з велосипедистів відповів журналісту, що вони виїхали у рамках акції «Серце до серця», черговий етап якої, до речі, теж проходить сьогодні на Театральній площі.

Кожен з виступаючих колективів почергово марширує та грає свої композиції  перед журі, які й визначать цьогорічного переможця.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter