Фанати «Ворскли» не дивуються, що міліція конвоює фанів «Металіста»

Спорт
Таня Цирульник10 травня 2012 о 15:071749 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Фанати «Ворскли» не дивуються, що міліція конвоює фанів «Металіста»
Фанати харківського «Металіста» пересуваються містом під наглядом полтавської міліції. Колону супроводжують кінологи та бійці «Беркуту».


Харківські "металісти" у Полтаві. Фото Олени Запорожан.Харківські "металісти" у Полтаві. Фото Олени Запорожан.

Кажуть, харків’яни уже встигли спричинити бійку. Свідки чули, як вони вигукують «Харків вам покаже!». Уболівальників бійці спецназу повели по вулиці Леніна, через Білу альтанку, зараз вони в центрі міста.

Загалом, нічого екстраординарного не відбувається: фанатів міліціонери завжди тримають під контролем. Так вважають уболівальники «Ворскли».

– Насправді харків’яни дуже неадекватні фанати. У нас не дружні стосунки. Правоохоронці хочуть, щоб не було провокацій, – розповів Дмитро, активний фанат «Ворскли». – До Полтави їх зазвичай приїжджає до 2 тисяч – тут же 2 години їзди. Самі розумієте, що більшість з них знаходиться у стані алкогольного сп’яніння і результат може бути плачевним. Тому правоохоронці й контролюють їх.

– Якщо «Ворскла» грає на виїзді, нас, уболівальників також супроводжує міліція, – говорить Дмитро. – Коли їдемо автобусом, зустрічають біля в’їзду до міста і ведуть аж до стадіону. Це нормальна практика. Собаки, правда, це рідкість. Але кінологів часто можна побачити у Полтаві, у домашньому секторі.

«Беркут» також часто можна побачити поблизу фанатів.

Під час останньої гри у Києві «беркутівці» нас супроводжували. Зауваження робили у досить ультимативній формі: відходити з колони більш ніж на 10 метрів не дозволялося. Але ми у своєму, фанатівському, середовищі до цього звикли, – сказав Дмитро.

Почуватися безпечно полтавці можуть, коли по вулицях нашого міста ходять уболівальники донецького «Шахтаря» та одеського «Чорономорця». Ці футбольні клуби дружні до полтавської «Ворскли».

Нагадаємо, міліція посилено патрулює Полтаву з самого ранку.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter