Полтавка вдало дебютувала на Чемпіонаті Європи з пауерліфтингу

Новини
Ніна Король15 травня 2012 о 17:281975 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавка вдало дебютувала на Чемпіонаті Європи з пауерліфтингу
Максим Іваньков та бронзова чемпіонка Тамара Стенкова після церемонії нагородження Тамара Стенкова, котра тренується в Полтаві, днями за чемпіонаті Європи з пауерліфтингу в Маріуполі виборола бронзу.


19-річна Тамара вперше виступала серед дорослих. Раніше вона представляла юніорів, де не раз залишала суперниць на нижчих сходинках п’єдесталу. Про це розповів Максим Іваньков, наставник Тамари, заслужений тренер України.

– Ми раді бронзовій медалі, вважаємо дебют вдалим, – поділився Максим Миколайович. – У категорії «дорослі» беруть участь спортсмени старші 23 років. Але можуть бути учасниками і молодші, тобто юніори.

У чемпіонаті Європи брали участь пауерліфтери із 22 країн. Серед жінок це був 30-ий чемпіонат, серед чоловіків його проводили 35-ий раз.



Першу та другу сходинку у ваговій категорії, в якій змагалась полтавка Тамара Стенкова (47 кілограмів), посіли росіянки.

– До останнього підходу до штанги тривала боротьба між Тамарою та спортсменкою із Франції. Але більш досвідчена і на 14 років старша француженка залишилась переможеною, – говорить тренер Іваньков.

Результати Тамари: у сумі триборства – 402,5 кіло. Присідання зі штангою на плечах – 150 кг, жим лежачи – 92,5 кг, станова тяга – 160 кг.

Тамара Стенкова тренується в ДЮСШ «Юність-1»  фізкультурно-спортивного товариства Україна». до речі, у Полтаві пауерліфтинг досить поширений вид спорту, навіть є рекордсмени.

Загалом у командному заліку спортсменки України зайняли другу сходинку п’єдесталу,  Росії – 1 місце, спортсменки з Польщі – 3.

Серед чоловіків здобутки в чемпіонаті розподілилися таким чином: 1 місце – Росія, 2 – Україна, 3 – Норвегія.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter