Англомовними полтавцями зацікавилася міліція

Дозвілля
Таня Цирульник29 травня 2012 о 19:451120 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Англомовними полтавцями зацікавилася міліція
У Полтаві триває набір волонтерів, які під час проведення Євро-2012 допомагатимуть правоохоронцям.


Фото з сайту zakarpattya.net.uaФото з сайту zakarpattya.net.ua

Основна вимога – знання іноземної мови. Волонтерам на громадських засадах пропонують чергування у одному з 5 полтавських відділів міліції на вибір. Інтенсивність такої роботи: 1 раз на 3 – 4 дні. У список бажаючих допомогти правоохоронцям записалася і журналіст «Кола».

Сьогодні у краєзнавчому музеї було проведено першу нараду волонтерів. На неї прийшло близько двох десятків полтавців. Питали про оплату, умови роботи та кількість туристів, які будуть у Полтаві.

– Сказати, скільки точно буде іноземців у Полтаві, спланувати щось ми не можемо. Полтавщина – транзитна область, тож ситуація буде стихійна, – розповіла присутнім Лариса Оніщук, начальник відділу з питань туризму і курортів облдержадміністрації. – Групи, які їхатимуть з Києва й Харкова, швидше за усе, будуть зі своїми екскурсоводами, але дані про волонтерів ми усе-одно передамо до турагенств. Найбільше нам потрібні люди зі знанням іноземної мови для чергування у відділах міліції. Якщо, не-дай бог, щось станеться з іноземним громадянином, необхідно, щоб завжди був у правоохоронців під рукою перекладач, який допоможе порозумітися.

За словами Анатолія Безпалюка, начальника молодіжного центру праці, серед волонтерів, які запропонували свої послуги, майже усі з володінням англійської. Перекладачів для німецьких туристів серед волонтерів мало. Жодного волонтера поки що немає зі знанням польської мови.

Правоохоронці, в свою чергу, обіцяють нормальні умови праці: чергування близько 12 годин на добу у кімнаті для прийому громадян. Але, якщо потрібно буде відлучитися - відпускатимуть. Бутербродами та чаєм забезпечать.

Найактивніші волонтери по закінченню роботи отримають подарунок: в урочистій обстановці їм вручать велике двомовне видання «Полтавщина туристична» та сертифікат, що полтавець був задіяний під час проведення Євро-2012.

Запис у волонтери продовжено. Телефон для довідок: 7-06-26.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter