У Полтаві неповнолітній з товаришами обкрадали вітчизняні авто

Новини
30 травня 2012 о 14:50764 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві неповнолітній з товаришами обкрадали вітчизняні авто
Група з трьох осіб  упродовж року здійснила три крадіжки автомобілів та близько 20 крадіжок  речей з авто.


Фото з сайту vchortkovi.inФото з сайту vchortkovi.in

Серед них був один неповнолітній полтавець. Крали вони здебільшого приладдя  з машин вітчизняного виробництва. Зловмисники розбивали скло в  автівках, або викруткою віджимали двері й витягували магнітоли або акумулятори. Наразі цю групу  затримано. Тривають оперативно-слідчі дії.

З початку року на території Полтави скоєно близько 90 злочинів. З них одну четверту частину здійснила група з трьох учасників.

- Серед цієї групи був неповнолітній, - розповів Юрій Сулаєв, речник Полтавської обласної міліції. - Він ніде не навчався і не працював.

Затримані не були раніше судимими, не вживали наркотиків, не значилися ні на яких обліках. Тож у правоохоронців виникли певні труднощі  з їх затриманням.

Нагадуємо, що раніше у Полтаві уже затримували дві групи «автомобільних» крадіїв

Проте періодично в нашому місті з’являються злодії, які працюють зі сканером і полюють на дорогі іномарки.

Таких випадків з початку року було вже близько десяти. Роблять свою справу зловмисники серед білого дня, висліджуючи своїх «клієнтів» біля супермаркетів, торгових центрів, ресторанів, інших розважальних закладів міста. Мисливці за дорогими іномарками зазвичай не місцеві, приїжджають до нас з інших міст України, або взагалі з інших держав.

- Таким сканером зловмисники перехоплюють сигналізацію і зчитують звідти інформацію, - говорить Юрій Васильович. - І вже потім, з легкістю, відчиняють двері автомобіля своїм брелком.

Діють вони в парі, або по троє. Є й такі, що знають, як і чим розбити скло дорогого автомобіля, щоб не спрацювала сигналізація. Кваліфіковані злочинці, за словами міліціонерів, вчиняють крадіжку з автомобіля протягом 15-30 секунд.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter