Як в Полтаві позбавитись аварійного дерева: реальність

Ситуація
8 червня 2012 о 16:001089 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Як в Полтаві позбавитись аварійного дерева: реальність
Фоторепортаж. Жителька вулиці Гребінки в Полтаві кожного дня живе страхами, що величезне дерево, яке росте біля її двору, упаде на дах будинку чи на людей, що проходять повз нього.
У Полтаві через сильний вітер падають дерева: куди звертатись

Полтавка розповіла, що десь два роки тому зверталась в управління ЖКГ, писала заяву щодо стану дерева. Та досі на дерево навіть ніхто не приїхав поглянути.

- Цьому дереву більше 60 років, - розповідає пенсіонерка Лідія Андріївна. – З нього неодноразово падали сухі гілки. Останнього разу вчора, 7 червня, але їх уже прибрали комунальники. Я їх просила, щоб вони його підрізали хоча б. Та хлопці  відповіли, що над деревом - електричні дроти, тож  для його обрізання потрібні енергетики. Саме дерево вже трухляве. Я кожного дня молюсь Богу, щоб воно бува не впало. Коли сильний вітер, я навіть у будинку боюсь сидіти. Мені здається, що коли воно впаде на дах, провалить його і впаде на мене. Ми писали заяву в Управління ЖКГ ще два роки тому, але результату і досі ніякого немає.

Журналіст виїжджала на місце.

Одна з сусідок полтавки розповіла, що вчора, коли з дерева падало сухе гілля, воно ледь не травмувало жінку з дитиною, які там проходили. А ще зазначила, що якось приїжджали енергетики. Вони  сказали, що дерево негайно потрібно пиляти, бо вся вулиця може залишитись без світла, якщо воно впаде на дроти.

Журналіст «Коло» з’ясовувала ситуацією в Управлінні ЖКГ Полтави. Дерево пообіцяли знести до кінця місяця.

Нагадуємо, що у Полтаві 1126 аварійних дерев

-  Дерево стоїть в плані знесення, - пояснив Сергій Жмуренко, начальник  відділу технічного нагляду УЖКГ Полтави. – Але для цього потрібно відключення електромережі. Тож все узгоджувалось з «Міськсвітлом». Якщо вони не відмовляться від своїх забов’язень, то його знесуть до кінця цього місяця. Для цього потрібно відключити світло в цілому кварталі.

До речі, нещодавно у Полтаві у центрі міста суха гілка ледь не впала на людину. Трохи пізніше сухе гілля ледь не травмувало дітей.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter