У Полтаві презентували приватний екскурсійний автобус (фото)

Фото
27 червня 2012 о 12:143357 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві презентували приватний екскурсійний автобус (фото)
У Полтаві з’явився екскурсійний автобус, що знайомить туристів з історичними місцями та національною кухнею одночасно. Журналістам показали екскурсійний автобус, що віднедавна возить містом туристів та годує їх галушками.


Автобус вирушає на оглядову екскурсію містом з Корпусного парку щодня двічі на добу: о 12 та 14 годині, хоча планується введення додаткових рейсів – о 10.00, 16.00 та 18.00. Триває мандрівка 2 години. Усередині транспорт переобладнаний під кафе на колесах – є сидіння, столики та міні-бар, де охочі можуть замовити їжу на свій смак – галушки чи сирники. Страви подають гарячими.

- Я багато подорожую світом і бачу, як в інших країнах добре розвинена туристична інфраструктура. У Полтаві, на жаль, вона відсутня. Тому виникла ідея у такому форматі представити все, що є найкращого в Полтаві. Тобто не лише історико-культурні місця, а й полтавську галушку як унікальне явище в українській кухні, - розповідає Тетяна Собакар, керівник проекту .



Нагадаємо, у Полтаві відмінили комунальний "Екскурсійний автобус".

Під час подорожі туристи з вікон автобуса можуть побачити пам’ятник Слави, пам’ятник загиблим українським козакам, місце відпочинку Петра І, Білу альтанку, Свято-Успенський Собор, пам’ятний знак полтавській галушці, Спаську церкву, Краєзнавчий музей, пам’ятник Миколі Гоголю, Марусі Чурай, театр імені Миколи Гоголя, пам’ятник Івану Котляревському, будівлю дворянського банку, Музей історії Полтавської битви, Самсоніївську церкву. Поблизу Білої альтанки та Музею Полтавської битви – зупинка 15 хвилин для знайомства з місцевістю. Паралельно голос диктора у записі розповідає історію цих пам’яток, повз які одночасно проїжджає автобус. Текст звучить російською, але в майбутньому його хочуть перекласти українською та іноземними мовами, щоб закордонні туристи могли слухати аудіозапис за допомогою плеєра. Техніка на демонстрації у русі кілька разів підводила – виникали проблеми зі звуком, але організатори обіцяли усунути ці недоліки.

Екскурсійний транспорт вміщує 48 місць. Поки що він працює  у тестовому режимі, тому клієнтів наразі небагато. Серед тих, хто вирушив разом з журналістами у поїздку, полтавець Микола зі своєю родиною та гостями з Росії.

- Загалом нам сподобалася екскурсія. Цікаво було почути раніше невідомі факти про Полтаву. Але хотілося б, щоб у маршрут включили відвідини місць, пов’язаних з історією Другої світової війни, - поділилася враженнями компанія.

Довідка «Кола». Проект «Гостинна Полтавщина» є повністю комерційним, але Полтавська облдержадміністрація посприяла підприємцю з вирішенням організаційних питань. Квиток на поїздку екскурсійним автобусом коштує 55 гривень. Окремо можна придбати ланч – порцію полтавських галушок та напій (на вибір) за 20 гривень або замовити за бажанням морозиво чи каву.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter