Полтавці знову мітингують проти закону про мову (фото)

Фото
4 липня 2012 о 15:101745 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавці знову мітингують проти закону про мову (фото)
Сьогодні, 4 липня, біля Полтавської ОДА відбувається черговий мітинг через мовне питання в Україні.
Адже вчора, 3 липня, Верховна Рада ухвалила у другому читанні "мовний" законопроект. Цього разу основну масу полтавських мітингувальників складає опозиція.

До теми - Що принесе прийняття закону про двомовність

Після 11-ї біля території облдержадміністрації майорять червоні прапори однієї з політичних партій. Вони тримають один  плакат, з якого зрозуміло, що причиною мітингу стало мовне питання.

- Ми вийшли на протест з приводу прийняття закону про мову, - пояснює Петро Ворона, депутат обласної ради, голова Полтавської обласної організації політичної партії «Удар» Віталія Кличка. Адже учора з порушенням будь-яких норм законодавчої роботи прийняли закон про мову. Ми за єдину державну мову. Ми зібралися спонтанно, бо вчора тільки цей закон прийняли. Тож часу для підготовки не було. Повідомили і людям з районних центрів, можливо вони ще під’їдуть.

Поведінка учасників акції найрізноманітніша. Дехто бадьоро махає прапором та викрикує, побачивши міліціонерів:

- Ми за єдину державну мову, і з нами навіть міліція!

Один з мітингувальників, сидячи на бордюрі, дрімає. Дехто активно роздає агітаційні папірці, інші ж мовчки махають прапорами.

Та вже опівдні протестувальників різко більшає. Уже стоять з прапорами та виставили свої намети «Фронт Змін», «Свобода» та «БЮТ». Серед партійців журналіст помічає дівчат з намальованими плакатами. Одна з них розповідає, що прийшла сама від себе, а не від партії.

- Я люблю українську мову, - говорить полтавка Алла Федорченко. - Я спілкуюсь українською мовою, навіть з людьми, які говорять до мене російською. Я вважаю, що це мій обов’язок. Адже коли ми роз’єднаємо мову, то ми роз’єднаємо і Україну.

За словами організаторів, подібні акції протесту відбуваються і інших обласних центрах України.

Нагадуємо, що мітинг з приводу закону про мову в Полтаві проводять не вперше. Як це відбувалось раніше – дивіться тут.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter