Полтавські інваліди-візочники змагалися у веслуванні

Спорт
Таня Цирульник4 липня 2012 о 11:381257 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавські інваліди-візочники змагалися у веслуванні
Днями у Полтаві на Ворсклі пройшли незвичайні спортивні змагання.


Подібні змагання планують проводити раз на місяць. Фото надане Центром фізичного здоров'я "Спорт для всіх"Подібні змагання планують проводити раз на місяць. Фото надане Центром фізичного здоров'я "Спорт для всіх"

Інваліди-візочники з ураженням опорно-рухового апарату та волонтери змагалися у веслуванні на байдарках. Спортивний захід проходить четвертий рік поспіль.

У запливі взяли участь 21 учасник віком від 24 до 46 років. Їх поділили на 7 команд. 16 учасників були на візках. Перше місце посіли Олександр Гордієнко, Віктор Жибенко та Денис Гордієнко.

Фото надане центром фізичного здоров'я "Спорт для всіх"Фото надане центром фізичного здоров'я "Спорт для всіх"

- Такі заходи плануємо проводити улітку раз на місяць, – розповіла Ірина Твердохліб, керівник центру фізичного здоров’я наслення «Спорт для всіх».

Медалей або кубків того дня не вручали – дороге задоволення. Та й головний «приз» для спортсменів – це можливість активного відпочинку.

Фото надане центром фізичного здоров'я "Спорт для всіх"Фото надане центром фізичного здоров'я "Спорт для всіх"

Організація спортивного дозвілля для візочників потребує багато зусиль та фінансів. Тож спортсмени висловили подяку небайдужим за допомогу: Володимиру Мацапурі, директору міської ДЮСШ з веслування – за надання байдарок та Октябрському терцентру, який надав спецтранспорт для перевезення інвалідів.

До теми: журналісти "Кола" та люди з інвалідністю провели експеримент на доступність.

Полтавці з фізичними вадами можуть зайнятися спортом без перешкод.


Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter