Які нововведення очікують на абітурієнтів у цьому році

Новини
Таня Цирульник9 липня 2012 о 12:551203 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
У студентів залишилось менше місяця, щоб подати документи. Фото Юрія ПетрушевськогоЯк вступатимуть до вишів.


До 31 липня триватиме прийом документів від абітурієнтів, які вступають на основі документа про середню освіту та сертифікатів ЗНО.

До 17 липня триватиме прийом документів від осіб, які для вступу на навчання мають проходити творчі конкурси. До 20 липня триватиме прийом документів від абітурієнтів, які складатимуть вступні екзамени у вишах.

Після завершення прийому документів приймальні комісії сформують рейтингові списки абітурієнтів, рекомендованих до зарахування.

До 1 серпня будуть оприлюднені списки студентів – бюджетників.

До 10 серпня вузи мають видати накази про зарахування абітурієнтів на навчання за кошти державного бюджету. Після цього розпочнеться зарахування абітурієнтів на контрактну форму навчання.

Електронною процедурою подачі документів скористалися 2 з 3 українських абітурієнтів

Вступні заяви у електронній формі діють уже другий рік поспіль на сайті http://ez.osvitavsim.org.ua. Це створена міністерством освіти єдина державна електронна база з питань освіти. Подати заяви тут можуть за тими ж правилами, що й для паперових заяв з тими ж обмеженнями: не більше 5 вузів та 3 напрямів у кожному з них. Не можуть подати електронну заяву про вступ абітурієнти, які мають підстави для особливих умов зарахування - пільговики.

Заяви про вступ від всіх абітурієнтів заносяться до Єдиної державної електронної бази з питань освіти. Як працює база, журналіст перевірила, зателефонувавши до однієї з приймальних комісій від імені абітурієнта.

– Ви можете подати електронну заяву у будь-який університет країни, – підтвердили у приймальній комісії університету економіки й торгівлі. – Не переживайте, вона не загубиться, на вашу електронну пошту має прийти підтвердження, що заява зареєстрована. Подавайте на 3 спеціальності, але краще обирайте лише напрям підготовки, без професійного спрямування. Якщо подаватимете у кілька вузів, подивіться, на якому ви місці у рейтингах і вирішите, де матимете найбільше шансів. До конкурсу ми вас допустимо тільки після того, як ви продемонструєте оригінал документу про освіту.

За інформацією департаменту вищої освіти профільного міністерства, послугою електронної реєстрації протягом першого дня подачі документів скористалися 22,5 тисяч абітурієнтів з 31 тисячі зареєстрованих того дня.

Хоча у деякі виші студенти електронні заяви надавати не поспішають. МОН оприлюднив список з 14 вишів, у які подали електронні заяви лише по 1 абітурієнту. Серед них – і полтавський виш.

З 2 липня працює міністерська консультаційна лінія з питань вступу до вищих навчальних закладів. За телефоном (044) 481-32-15 проконсультують з питань вступу до вишів. За номером (044) 279-16-56 проконсультують з питань  професійно-технічної освіти.

До теми: Скільки стоять у чергах полтавські абітурієнти (фото)

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter