Полтавцям, хворим на гіпертонію, повертатимуть частину грошей за придбані ліки

Здоров'я
15 липня 2012 о 15:421124 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавцям, хворим на гіпертонію, повертатимуть частину грошей за придбані ліки
Щоб згодом отримувати відшкодування за ліки, хворим на гіпертонію потрібно стати на облік у сімейного лікаря.


Фото з сайту klbviktoria.comФото з сайту klbviktoria.com

Про це йдеться у постанові  Кабміну «Про реалізацію пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою».

Після оприлюднення цього документу в медичних закладах, на деяких зупинках та будинках обласного центру вивісили оголошення для гіпертоніків. В об’явах повідомляється, що людям з таким захворюванням потрібно звернутись до сімейного лікаря і стати на облік.

До теми - Інфаркт міокарда значно частіше розвивається у чоловіків

- Звернувшись до лікаря, хворі на гіпертонію, повинні заповнити анкету і дати свою згоду щодо того, чи погоджуються вони потрапити в реєстр, - розповів Сергій Котов, начальник міського управління хорони здоров’я. – Такий реєстр повинні завершити до 1 серпня. Потім цим людям з державних коштів частково відшкодовуватимуть кошти, на які вони придбали ліки для лікування гіпертонії, видані за рецептом.

Сергій Олександрович розповів, що який саме відсоток відшкодовуватимуть за такі ліки ще не відомо. Це питання частково може залежати і  від кількості хворих на гіпертонію, яка стане відомою після завершення реєстру.

Довідка «Коло»: Перелік міжнародних непатентованих назв лікарських засобів (у вигляді таблеток та капсул), на які поширюється дія пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою: Еналаприл, Лізиноприл, Бісопролол, Метопролол, Небіволол, Амлодипін, Ніфедипін

До теми - Украинцев просят перетрусить аптечки из-за жары

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter