На Сорочинському ярмарку заборонили продавати 17 видів продуктів і страв: перелік

Здоров'я
Ніна Король30 липня 2012 о 17:001971 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На Сорочинському ярмарку заборонили продавати 17 видів продуктів і страв: перелік
На Сорочинському ярмарку заборонили продавати 17 видів продуктів і страв: перелік

Люьителі шаурми цьоріч обійдуться на ярмарку без цього наїдку. Фото Тетяни Цирульник Люьителі шаурми цьоріч обійдуться на ярмарку без цього наїдку. Фото Тетяни Цирульник Обласна санепідстанція оприлюднила список продуктів і страв, заборонених до реалізації на Національному торжищі. Тож наводимо перелік:
  1. Молоко та молочні продукти, ковбасні вироби та м’ясокопченості – при відсутності холодильного обладнання.
  2. Кремові кондитерські вироби з масляним та заварним кремом.
  3. Креми, як десерти,  збиті вершки, молочні коктейлі.
  4. Відварене м’ясо та субпродукти (язик, серце, печінка).5
  5. М’ясо та яйця водоплавної птиці, кулінарні вироби з них.6
  6. Субпродуктові ковбасні вироби (ліверні, кров’яні) та зельці.
7. Страви з січеного м’яса  (котлети, биточки, шніцелі тощо), борошняні, овочеві   страви із м’ясним фаршем (налисники, котлети в тісті, перець з начинкою м'ясним фаршем, тощо). 8. М’ясні фарші. 9. Паштети, холодці,  заливні страви. 10. Шаурма, Хот-доги. 11. Овочеві та м’ясні салати, окрошка. 12. Страви з яєць курячих, качиних, гусячих. 13. Риба солена з концентрацією солі менше 6%. 14. Риба в’ялена, солена, копчена в домашніх умовах, риба гарячого копчення, незалежно від виготовлення. 15. Всі види консервованої продукції, виготовленої в домашніх умовах. 16. Гриби дикорослі свіжі, сушені, солоні, мариновані в домашніх умовах. 17. Харчові добавки не промислового виробництва та фасування. Про це повідомив Анатолій Журавльов, головлікар обласної СЕС. І додав, що ці вимоги розроблені на підставі  таких документів: - Закону України «Про забезпечення санітарного благополуччя населення»            № 4004-XII від 24.02.94 - Закону України «Про безпечність та якість харчових продуктів» № 771 / 97 – ВР  від  23.12.1997 - СанПиН 5781 – 91 «Санитарные правила для предприятий продовольственной торговли» -СанПин 42-123-5777-91 «Санитарные правила для предприятий общественного питания, включая кондитерские цехи и предприятия, вырабатывающие мягкое мороженое» - Правил роботи дрібнороздірбної торговельної мережі, затверджених Наказом Міністерства зовнішніх економічних зв’язків і торгівлі України Від 08.07.1996 р. №369 зареєстрованих в Мінюсті 23.07.1996 р №372/1397 із змінами і доповненнями - Правил роботи закладів (підприємств) ресторанного господарства, затверджених Наказом Міністерства економіки та з  питань європейської інтеграції України від 24.07.2002р. № 219, зареєстрованих в Мінюсті 20.08.2002 р №680/6968 із змінами і доповненнями. До речі, ярмарок цього року матиме новації та цікавинки. У скільки обійдеться місце тим, хто бажає торгувати на ярмарку, читатйте тут.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter