Полтавська влада порушує права символу міста

Новини
3 серпня 2012 о 15:231614 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавська влада порушує права символу міста
«Коло» дослідило долю гімну міста, який звучить під час сесій Полтавської міської ради 6-го скликання. 
«Коло» вже публікувало матеріал стосовно звучання гімну Полтави під час сесій міської ради 6-го скликання. Нагадаємо, місяць тому автор тексту символу міста обурився тим, що гімн не повному обсязі лунає на засіданнях ради – звучить без слів. Тоді ж в міській раді це питання обіцяли дослідити та прийняти рішення. Однак під час учорашньої 25-тої позачергової сесії міської ради депутати знову слухали лише музику гімну без слів. За роз'ясненням журналіст «Кола» звернулася до Романа Мельника, керівника апарату Полтавської міської ради. -  Мер Полтави Олександр Мамай на попередній сесії пояснив: потрібно звернення Леоніда Вернигори, щоб ми розглянули це питання. Так як жодне звернення від нього не надійшло, поки що ми нічого не можемо зробити, - відповів Роман Вікторович. «Коло» поцікавилось думкою з цього приводу у самого автора слів гімну Полтави – Леоніда Вернигори. Він зазначив: звернень ніяких писати не збирається. Але все одно дотримується висловленої позиції з цього питання.

Фото www.rada-poltava.gov.uaФото www.rada-poltava.gov.ua - Я автор, я написав текст. Тепер я буду писати звернення, чому ви його не виконуєте? До того ж, є положення про використання символіки міста, яке затверджене одним із попередніх скликань міської ради. Там говориться, що гімн має звучати повністю зі словами, а не лише музичний супровід, - коментує Леонід Михайлович. При цьому Леонід Вернигора зазначив: на міську раду та особисто мера Олександра Мамая він не ображається. -  Мені просто дивно, чому гімн не виконують зі словами. Невже його важко записати повністю? Це ж не на дискотеці, що звучить лише музика. Раніше, коли я бував на сесіях міської ради, гімн лунав повністю, - додає Леонід Михайлович. «Коло» глибше дослідило це питання і з'ясувало: порядок використання гімну Полтави міська рада таки не дотримує. У статті 116 «Статуту територіальної громади м. Полтави», який міська рада 6-го скликання затвердила 22 грудня 2010 року, чітко вказано: «Гімн міста Полтави - це урочиста пісня, що є засобом мобілізуючої та організуючої сили. Гімн виконується в точній відповідності до тексту і музичної редакції». Тому виходить, що міська рада порушує норми документа, який сама ж і затвердила.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter