На Сорочинському ярмарку одружували молодих (фото)

Дозвілля
15 серпня 2012 о 13:542045 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На Сорочинському ярмарку одружували молодих (фото)
Сьогодні, 15 серпня, в офіційний день відкриття Сорочинського ярмарку провели весілля у Панській хаті за українськими традиціями.
Доки свахи сварились, жених палив, а в молодої спав вінок.

Проте весілля перервали його організатори, бо треба було поважних гостей дочекатись, які десь забарились на ярмарку. Доки чекали гостей, журналіст «Коло» дізналась, які ж нині  із давніх традиції використовують на сучасних весіллях .

- Нині на весіллях використовують багато давніх українських традицій, проте люди не знають навіщо вони, - розповіла Оксана Трипольська, директор Великобудищанського сільського Будинку культуру та музею Українського весілля. – Наприклад, всім молодим нині зв’язують келихи та ложки, але всі забули навіщо. Раніше їх зв’язували, бо молодим не дозволялось пити та їсти, а сучасні наречені цього не знають. Або лебеді раніше молоді з’їдали, щоб в них було лебедине кохання, нині ж вони теж не знають навіщо це роблять.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter