На районі: від Сонячного до Альтанки

Новини
Таня Цирульник17 серпня 2012 о 09:482538 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На районі: від Сонячного до Альтанки
«Коло» відкриває нову рубрику «мікро-новини». Щотижня у Полтаві журналісти будуть обирати невеликий маршрут і йти по ньому, звітуючи про зміни, які сталися у тому районі міста за останній час.
Наразі пропонуємо дізнатися, що змінилося «на районі» від Сонячного парку до Альтанки.

Маршрут прогулянки: по Паризької Комуни до Альтанки і назад до Сонячного парку. Цією дорогою принаймні раз на літо прогулюється кожен полтавець.

Починаємо прогулянку від Сонячного парку по Паризької Комуни. Фото Тетяни ЦирульникПочинаємо прогулянку від Сонячного парку по Паризької Комуни. Фото Тетяни Цирульник

Перше враження: Ніяких змін у цьому районі, на перший погляд, не видно: дерева не вирубували, тротуар і дорогу не асфальтували.

Новина 1: Навкруги Спаської церкви щось розрито. За розміром і глибиною ями – схоже, що  будуть прокладати труби.

Спаська церква по Паризької Комуни. Фото Тетяни ЦирульникСпаська церква по Паризької Комуни. Фото Тетяни Цирульник

Новина 2: За кондитерською фабрикою доживає останні дні страхова контора. Судячи зі стану напівзідраної вивіски, «Континент» тут уже страхувати не буде.

Екс-страхова контора.Екс-страхова контора.

Новина 3: У парку поблизу Успенського собору працює фонтан, лавочки у пристойному стані. Псує картину тільки розгромлений ресторан "Іванова Гора". Якщо вірити паспорту об’єкту, реконструкція ресторану триватиме ще довго і огорожу, що вкрала добрий шматок проїжджої частини, приберуть не раніше ніж через рік.

На місці ресторану збудують... ресторан!На місці ресторану збудують... ресторан!

Новина 4: Оглядова вежа тепер зачиняється на замок, тож  подивитися на Полтаву можна тільки з висоти східців. Зате внизу під вежею виявився працюючим сувенірний магазин.

Огляд Полтави - під замком.Огляд Полтави - під замком.

Новина 5: На п’ятачку біля Білої Альтанки темно (журналіст прийшла туди о 20 30): помпезно-запроваджена кілька років тому  дорогезна світломузика не працює, хоча якісь прожектори на недавно-відремонтованій альтанці таки висять, що вселяє надію, що колись воно увімкнеться.

Колись тут грала й переливалася світломузика.Колись тут грала й переливалася світломузика.

Новина 6: Поблизу садиби Котляревського напередодні Євро-2012 з’явилася туристична схема Соборного майдану, на англійській та українській мовах.

Іноземці вже не заблукають біля Успенського собору, якщо знайдуть план.Іноземці вже не заблукають біля Успенського собору, якщо знайдуть план.

Новина 7: З іншого боку садиби – велопарковка без жодного велосипеду.

Парковка вже є, а скоро ще й веліки туди ставити почнуть!Парковка вже є, а скоро ще й веліки туди ставити почнуть!

Новина 8: Кудись зникли 2 телефонні будки, що стояли прямо біля садиби Котляревського – у них любили колись фотографуватися молодята.

Тут колись були 2 таксофони.Тут колись були 2 таксофони.

Повертаємо на Жовтневу у бік ДРАЦСу.

Тут були освітяни...Тут були освітяни...

Новина 9: Навпроти колишнього міського управління освіти (рік тому освітян звідти «перенесли», і хто там працює зараз – не відомо) – новий заклад для відпочинку. У приміщенні колишнього магазину одягу тепер «зона дозвілля «Посиденьки».

Зона для посиденьок.Зона для посиденьок.

Новина 10: Про продуктовий «Арабеску» нині нагадує тільки вивіска, яку чомусь не зняли. У приміщення магазину в’їхав  «Ко-ко», а сімейний клуб «Арабеска» розділили на «Сендвіч –бар» та спорт-паб «Берег».

Замість "Арабески": "Ко-Ко", "Сендвіч бар" та "Берег"Замість "Арабески": "Ко-Ко", "Сендвіч бар" та "Берег"

Новина 11: Порадував свіжо-відремонтований ДРАЦС з фізіономіями янголів на даху.

Якщо добряче придивитися - на стовпчиках на даху побачите мордочки янголів.Якщо добряче придивитися - на стовпчиках на даху побачите мордочки янголів.

Новина 12: А от велика біла будівля ДАК «Хліби України» вразила своєю зашарпаністю. Хоча, якщо вірити оголошенню на дверях, у приміщенні ремонт.

Колись відремонтують...Колись відремонтують...

Стоп прогулянка! Далі - Петровський та Сонячний парк. Але то уже зовсім інший маршрут...

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter