Полтавці з обмеженими можливостями змагались у спортивній рибалці (фото)

Новини
22 серпня 2012 о 11:571247 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавці з обмеженими можливостями змагались у спортивній рибалці (фото)
Сьогодні, 22 серпня, на території Дендропарку полтавці з обмеженими можливостями взялися за вудки, аби показати хто кращий.
Спортивну риболовлю присвятили Дню Незалежності України. Серед полтавців з інвалідністю таке змагання провели вперше.

До теми - Полтавські інваліди-візочники змагалися у веслуванні

Серед учасників - як чоловіки та жінки. Порибалити прийшли і діти, дехто з них цього року тільки йтиме в перший клас. Усього змагалось 28 людей, проте і їхні рідні, які приїхали їх підтримати, теж мали можливість закинути вудки.

- Ідея спортивної риболовлі в нас зародилась вже давно, - розповіла Ірина Твердохліб, керівник центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх». – Але проводити її серед малої кількості людей не було сенсу, бо спортивна рибалка передбачає змагання не кількох осіб. А потім до мене звернулась мама дитини з церебральним паралічем і розповіла, що її родині хочеться такого змагання, бо вони рибалки.

Та після цього виникла проблема – де ж провести спортивну рибалку, щоб людям на візках було зручно облаштуватись біля водоймища. Обрали ставок в Дендропарку. Організувати і провести спортивну  рибалку  для полтавців з обмеженими можливостями допомогла секретар міської ради Оксана Деркач.

Для тих, хто у змаганнях участі не брав, але мав бажання навчитись рибалити, чотири професійні рибалки давали майстер-класи.

Переможців визначили у двох категоріях (серед жінок та чоловіків). Зважували улов на електронних вагах. Переможцям підготували грамоти та грошові премії (100, 200 та 300 гривень, в залежності від місця, яке зайняли).

Серед чоловіків 1-місце надали 6-річному  Михайлу Івкіну (і його тату, що допомагав). Серед жінок переможницею стала Лідія Демиденко.

До теми - Публікація в «Коло» частково поновила права полтавців з інвалідністю

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter