У Полтаві відзначать Європейський тиждень мобільності: перелік заходів (оновлений)

Новини
13 вересня 2012 о 14:371034 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
З 16 по 22 вересня запланований ряд заходів, до яких  запрошують долучитися звичайних полтавців.


У Полтаві планується (оновлений перелік заходів):

18.09. Експеримент «Як краще?».

В один і той же час однієї точки вийдуть троє. Один направиться до центру на громадському транспорті, другий на велосипеді і третій на автомобілі. Усе це відбуватиметься в час ранкового піку – приблизно з восьмої годин ранку до пів на девʼяту. Ідея заходу – продемонструвати, який з видів транспорту в даних умовах оптимальний.

Організатори запрошують усіх бажаючих взяти участь у експерименті. Контакти – Володимир Семко, syom@mail.ru

До теми, фоторепортаж з Всеукраїнської велоестафети

20.09. Експеримент «Пішки по центру».

Зміст акції – продемонструвати чиновникам, що відстань наприклад від міськвиконкому до облдержадміністрації пішки долається приблизно за той же час, що і на автомобілі. То ж чи варто зайвий раз сідати в службове авто, навантажуючи при цьому і без того досить напружений трафік. Те саме стосується і поїздок на обід в заклади громадського харчування, розташовані в центрі і тому подібне.

Організатори закликають державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування і усіх бажаючих провести цей експеримент.

22.09. День без автомобіля. Велопарад Без Кордонів.

В цей день вулицями Полтави пройде «Велопарад без кордонів». Запрошуються усі бажаючі. Єдина умова участі – бути не в спортивній велосипедній формі. Діловий костюм, сукня, повсякденний або урочистий одяг – усе вітається, окрім велошортів і джерсі. Парад проходитиме без супроводу ДАЇ в звичайному режимі руху. Таким чином організатори прагнуть продемонструвати полтавцям, що велосипед – доступний і зручний транспорт для звичайних поїздок містом.

Старт велопараду – від площі Зигіна о 14-00. Маршрут: площа Зигіна – вул. Жовтнева – Корпусний Сад – вул. Жовтнева – Петровський парк – площа Леніна – Першотравневий проспект – кафе “Villa Крокоділа”.

На кінцевому пункті параду (парк Перемога) планується фотосесія учасників.

23.09. Родинне свято «Я із татом на ровері».

Ідея полягає в тому, щоб залучити якомога більше полтавців до активного і змістовного сімейного відпочинку за допомогою велосипедів – сімейні велопрогулянки, велоподорожі, спільна їзда до дитячого садочка, школи тощо. Місце проведення – Полтавський міський парк (Парк «Перемога»), танцювальний майданчик.

Для контактів – Катерина Григоренко, grigorencko.kat@yandex.ua

До теми: Олександр Іваніна: Транспортна політика. Європейські перспективи і полтавські реалії

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter