Микола Азаров у Полтаві відкрив у «замку Бетмена» інститут (фото)

Освіта
22 вересня 2012 о 15:236218 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Микола Азаров у Полтаві відкрив у «замку Бетмена» інститут (фото)
Студенти Полтавського юридичного інституту відтепер навчатимуться та житимуть у надсучасних умовах.Прем'єр-міністр України сьогодні, 22 вересня, побував на відкритті VIP-апартаментів для студентів Полтавського юридичного інституту.
Микола Азаров перерізав червону стрічку на входинах, оглянув будівлю закладу та прочитав лекцію для студентів юридичного факультету. До Полтави глава уряду приїхав без міністра освіти Дмитра Табачника.

Микола Азаров поглянув на умови, в яких відтепер будуть навчатися та жити полтавські студенти-правознавці, та залишився задоволеним.

-  У мене серце радіє. Виглядає не просто гідно, а дуже добре, - оцінив Азаров побачене.

Колишня споруда, яка стояла пусткою 12 років і за свій вигляд отримала у народі назву «замок Бетмена», перетворилася на сучасні навчальний корпус та гуртожиток. Студенти вишу здобуватимуть знання у 6 лекційних залах, аудиторіях, 2 конференц-залах, 2 комп'ютерних класах, бібіліотеці. Перекусити вони зможуть у їдальні з 2-ма залами на 148 місць з буфетом. На кожному поверсі гуртожитку – житлові блоки, що складаються з передпокою, житлової кімнати, туалету, ванної та кухні. А ще виш має 25-ти метровий басейн, тренажерний зал, футбольне поле, волейбольно-баскетбольний майданчик.



Перетворення «замку Бетмена» на VIP-апартаменти відбулося коштами самої юридичної академії.

- На будівництво витратили близько 80 мільйонів гривень. Але ціна на навчання у виші та проживання для студентів не збільшаться, вона протягом кількох років є незмінною. Проживання у гуртожитку коштує приблизно 260 гривень за місяць – це 40% від стипендії, - говорить Василь Тацій, ректор Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого».

Прем'єр-міністр після оглядин вишу прочитав півгодинну лекцію студентам та поїхав роздивлятися швидкісні потяги Крюківського вагонобудівного заводу. До речі, як і у Сорочинцях, візит Миколи Азарова у Полтаву сьогодні супроводжувала злива.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter