Вистраждали: ФК Полтава-ФК Олімпік - 1:0

Спорт
Валентина Зайченко15 жовтня 2012 о 23:37803 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Вистраждали: ФК Полтава-ФК Олімпік - 1:0
ФК "Полтава" -  ФК "Олімпік" (Донецьк) 1:0

Перша ліга України. 15 тур.

15 жовтня 2012 року. Полтава. Стадіон "Локомотив".

Головний арбітр - Д.Бондаренко (Одеса)

Асистенти - В.Топіха (Київ), В.Пушенко (Київ)

4-й арбітр - О.Дробітько (Полтава)

Інспектор - В.Володін (Херсон)

"Полтава": Романенко, Одинцов, Даценко, Жданов, Цапій, Сагайдак (Сірик, 46), Бідненко (Даньків, 60), Бессалов (Івашко, 77), Скепський, Зеленевич (Обревко, 70), Козоріз

Запасні: Кучинський, Кучеренко, Нурідінов

Головний тренер - Анатолій Безсмертний

"Олімпік": Махарадзе, Іванов, Змієвський, Драченко, Гришко, Дорошенко, Огіря, Ковалевський (Голіков, 70), Волков, Шериф, Грибанов (Левига, 63)

Запасні: Жданков, Полянський, Санжар, Головченко

Головний тренер - Роман Пилипчук

Гол: Одинцов (90)

Попередження: Волков (61), Драченко (77), Махарадзе (84).

Через негоду матч навіть збирались переноситиЧерез негоду матч навіть збирались переносити

Євген Одинцов приносить перемогу полтавчанам

Хоча "Полтава" та "Олімпік" є одними з наймолодших професійних команд України (засновані в 2007 та 2001 роках відповідно - примітка автора), історія їхніх протистоянь налічувала перед поточною грою цілих вісім матчів (4 перемоги "Полтави", 2 нічиї та 2 перемоги донеччан, різниця м'ячів 8 - 9). Це пов'язано з тим, що полтавські та донецькі футболісти 4 сезони поспіль грали в одній групі другої за значимістю ліги України. І саме "Олімпік" став на заваді підвищенню "Полтави" в класі два сезони тому, завершивши турнірні перегони на першому місці. Через рік полтавці все таки отримали завітний квиток до першої ліги, однак це вже інша історія.



Негода, яка напередодні завітала до Полтави, додала відчутних проблем працівникам стадіону. Зранку навіть розглядався варіант переносу гри до Карлівки чи то на "Ворсклу", однак завдяки "бійцям невидимого фронту" гра відбулася там, де й планувалася з самого початку.

Матч розпочався з розвідки. Команди придивлялися не так один до одного, як до газону. На важкому полі "Локомотива" швидкісна активність нападників зводилася нанівець, тому по ходу зустрічі тренери вносити відповідні зміни в тактичні схеми команд.

Перший небезпечний момент в матчі створили гості. На 14 хвилині Грибанову вдалося позбутися опіки захисників полтавчан та вийти на побачення віч-на-віч з голкіпером господарів, однак переграти досвідченого Романенка нападнику гостей не вдалося. Господарі відповіли на це ударом Скепського метрів з 15 - вище воріт. Через три хвилини Романенко знову рятує ворота "Полтави" після небезпечного удару з близької відстані Ковалевського.

Суперники продовжували "перестрілку", але безрезультатно. Однак господарі все ж таки були ближчими до того, аби піти на перерву з позитивним настроєм. На останніх хвилинах першого тайму футболісти "Полтави" створили свій найнебезпечніший момент першої 45-хвилинки. У боротьбі в повітрі м'яч відскочив до Зеленевича, який повинен був результативно завершувати свій момент, однак голкіперу гостей Махарадзе вдалося швидко накрити футбольний снаряд, тим самим нейтралізувавши загрозу власним воротам.

Другий тайм в основному запам'ятався боротьбою у центрі поля. На останніх хвилинах матчу "Полтава" великими силами пішла вперед . Обревко на 87 хвилині якимось дивом не влучив по воротам з 3(!) метрів.

Здавалося матч так і закінчиться нульовою нічиєю, але проти цього були господарі. На 90 хвилині один з численних стандартів полтавчан завершив ударом Євген Одинцов. М'яч влетів точно в кут воріт Михарадзе.

1:0 - вистраждана перемога "Полтави". Нагадаємо, перед цим "Полтава" програла "Севастополю"

Олег ДУБИНА (фото автора)

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter