"Свобода" звинувачує ДАІ у тому, що полтавці потрапили в ДТП, коли їхали з маршу УПА

Новини
Валентина Зайченко16 жовтня 2012 о 12:301048 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 "Свобода" звинувачує ДАІ у тому, що полтавці потрапили в ДТП, коли їхали з маршу УПА
Члени партії ВО "Свобода" запевняють, що їхати великими автобусами легально на марш у столицю їм заборонили, тому довелося шукати поспіхом  водіїв-нелегалів.


Це і стало однією з причин  ДТП, повідомляє прес-служба ВО "Свобода". Нагадаємо, у ніч із 14 на 15 жовтня поблизу села Радивонівка Великобагачанського району на Полтавщині сталася ДТП за участю легкового автомобіля ВАЗ-2121 "Нива" і пасажирського мікроавтобуса "Мерседес".





У водія автобусу не було дозволу на перевезення (Фото з сайту обласної міліції)У водія автобусу не було дозволу на перевезення (Фото з сайту обласної міліції)





У мікроавтобусі на Полтаву з Києва їхало 17 пасажирів, серед яких були активісти Всеукраїнського об'єднання "свобода", які поверталися з Маршу Боротьби УПА, що відбувся у столиці напередодні.

Зараз 8 людей знаходяться у лікарні, 4 з них - в реанімації.

"Свобода" закликає правоохоронців неупереджено розслідувати факт аварії, унаслідок якої постраждали люди, та покарати винного у скоєнні ДТП водія. Як зазначають "свободівці", водій "Ниви" був нетверезим.

"Якби міліціянти не погрожували перевізникам, свободівці їхали би до Києва великими автобусами, вірогідність потрапляння яких у аварію є значно меншою порівняно з мікроавтобусами. ДАІ має своїм основним завданням контролювати ситуацію на дорогах, але натомість переслідує перевізників, які допомагають свободівцям. У свою чергу ми вимагаємо від правоохоронців об'єктивно розслідувати факт ДТП та притягти до кримінальної відповідальності водія-винуватця аварії", – зазначив голова Полтавської обласної організації ВО "Свобода" Валерій Черняков, йдеться на офіційному сайті "Свободи".

Напередодні полтавські перевізники відмовилися надавати автобуси для поїздки 14 жовтня до Києва на Марш Боротьби, присвячений 70-річчю Української Повстанської Армії, пояснюючи це тиском з боку правоохоронних органів.
За словами власників автобусів, напередодні їм особисто зателефонував начальник ДАІ в Полтавській області і погрожував, що забере в них ліцензії, якщо ті повезуть свободівців до Києва, хоча договори на перевезення пасажирів із перевізниками були укладені заздалегідь, йдеться на офіційному сайті "Свободи".

До теми: У Полтаву на марш УПА не змогла приїхати підтримка зі столиці (фото та відео)

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter