У Полтаві студентів місяць вчитимуть бути успішними

Освіта
Ольга Матвієнко1 листопада 2012 о 17:391042 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві студентів місяць вчитимуть бути успішними
Фото Ольги Матвієнко Обласний молодіжний центр праці сьогодні розпочав заняття у рамках проекту «Школа успішного працівника».
Проект впроваджують у місті вже третій рік поспіль. Майбутніх бізнесменів навчатимуть з 1 по 30 листопада. – Уже третій рік поспіль ми організовуємо школу, щоб наші студенти, майбутні спеціалісти мали можливість стати конкурентноспроможними на ринку праці, знали як влаштуватися на роботу, – розповів директор Обласного молодіжного центру праці Анатолій Безпалюк. Учасників проекту обирали серед студентів випускних курсів полтавських вишів та безробітної молоді, що знаходиться на обліку в міському центрі зайнятості. З-поміж 70 заявок обрали 50 учасників. До теми – У Полтаві пройти Школу успішного працівника вирішило 50 молодих осіб За словами організаторів, провідний критерій, за яким обирали майбутніх «успішних працівників», – базові знання, які молода людина поглибить за час навчання і прагнення самовдосконалюватися. Учнів «Школи» поділять на 7 груп, кожна з яких і готуватиме власний бізнес-проект. Наприкінці місяця їх перезентують представникам провідних корпорації, друкованих видань зі світовим ім’ям, які приїдуть із Києва. Саме таку можливість керівник ОМЦП вважає особливістю школи 2012 року: – Ми запросили представників провідних компаній в Україні, які оцінять проекти наших випускників і запропонують найкращим стажування у цих фірмах. На разі, назви іменитих компаній не розголошують. До цього не менш імениті бізнес-тренери, підприємці з Полтави та Києва розповідатимуть на лекціях та семінарах, як повинен вести себе молодий спеціаліст під час пошуку роботи, на співбесіді, працювати в медійному полі, вести переговори тощо.

Учасники проекту говорять, що це унікальний шанс навчитися бути кращим за конкурентів. – Тут шукаю нові знайомства, можливо, дізнаюся щось нове для себе. Поки не знаю, якою справою хочу займатися і планів не маю. Сподіваюся, тут мене наштовхнуть на унікальну ідею. Думала, відкрити власну школу обдарованих дітей або школу перукарського мистецтва. Хочу навчитися як це робити, розповіла студентка 4 курсу фізико-математичного факультету Валентина Крохмаль.