Полтавці живуть без гарячої води через байдужість сусідів

Ситуація
6 листопада 2012 о 18:001201 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавці живуть без гарячої води через байдужість сусідів
Жителі верхніх поверхів Уютної, 24 змушені купатись у холодній воді, або ж самостійно гріти її, через малий напір.
Вони звертались до водоканалу та ЖЕО, але комунальники почергово адресували їх один до одного.

будинок (Уютна,24), жителі якого мають проблему з водопостачаннямбудинок (Уютна,24), жителі якого мають проблему з водопостачанням До теми - Полтавцям обіцяють безкоштовно встановити лічильники газу

- Кожного дня з 18-ї і по вихідним вода в кранах ледь тече, - розповідає Сергій Касян, житель 4 поверху будинку, що за адресою Уютна,24. – Колонка через це не вмикається. Більшість жителів нашого будинку – пенсіонери, і якщо вони встигають помитись, до цього часу, то я ні, бо з роботи повертаюся десь о 19-й. Ну і звісно у людей, які живуть нижче, такої проблеми, як у нас немає. А у моїй сім’ї  немовля, і тепла вода нам може знадобитись у будь-який момент. Та і холодну доводиться цідити. Два місяця назад я звертався до водоканалу, сказали звертатись до ЖЕДу, які в свою чергу направили мене знову ж до водоканалу.

У «Полтававодоканалі» запевняють, проблеми, яка могла виникнути по їхньому профілі, відсутня.

- Наші працівники пройшли по верхнім поверхам різних під’їздів цього будинку, - пояснила Ліана Козмійчук, прес-секретар КП «Полтававодоканал». - У всіх опитаних квартирах вода є, тиск у нормі, й ніхто з цих мешканців не жалівся. Виїжджаючи за даною адресою на виклик, працівники водоканалу склали відповідний акт. Можливо, проблема з трубами конкретної квартири. Але внутрішні питання будинку – це вже робота ЖЕО.

До теми - Комунальні послуги можуть зрости в ціні приблизно на третину

У ЖЕО про проблему знають, вирішити її частково заважає людська байдужість.

- Зараз ми займаємося цим питання, - розповів Михайло Лукін, заступник начальника КП ЖЕО №2 Полтави. - Причин може бути дуже багато, як внутрішніх, так і зовнішніх. Із ряду зовнішніх – потрібно з’ясувати, як подається вода до цього будинку, над чим ми нині і працюємо. А далі вже починаються інші проблеми. Слід враховувати, що забезпечення водою цього будинку відбувається по комунікаціям, які проходять всередині квартир. Тому причин може бути багато. Можливо, хтось із жителів поставив яку-небудь додаткову опорну арматуру. Або ж йде несанкціонований відбір води. Цим питанням потрібно займатись. Але тут грає фактор часу, оскільки не в кожну квартири відразу ми можемо потрапити. Адже відповідно до законодавства, кожна квартира – приватна власність, і потрапити до осель ми можемо лише з дозволу власників чи суду. Сподіваємось, що до суду справа не дійде. Дехто з жителів іде на зустріч, проте багато хто відповідає: «У нас все нормально, ми вас не впустимо». Проблема є, і в любому випадку ми її вирішуватимемо. І хочу запевнити, жодна заява, яка до нас надходить не залишається не оглянутою. Єдине, що на швидкість вирішення ще може вплинути два нюанси – питання доступу до всіх комунікацій, та питання фінансування. Але з нас цю проблему ніхто не знімав, тому будемо її вирішувати. До речі, у Полтаві є ряд будинків, і квартир, в яких існують подібні проблеми.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter