День мови у Полтаві: пісні під гітару та вуличний театр (фото)

Дозвілля
Надія Труш10 листопада 2012 о 13:451598 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 День мови у Полтаві: пісні під гітару та вуличний театр (фото)
У Полтаві відзначали День української писемності та мови.
На площі біля театру імені Миколи Гоголя сьогодні зібралося кілька десятків хлопців і дівчат.  Читали вірші відомих поетів, співали пісні під гітару та влаштували театралізовану виставу на вулиці.

Молодь співала на вулиці для полтавців державний гімн Молодь співала на вулиці для полтавців державний гімн Все це полтавська молодь зробила, аби відчути серцем любов до рідної мови (як кажуть організатори дійства, молодіжна організація ЗЛАМ) та показати, що українська мова – це модно. До теми - до Дня української писемності у Полтаву привезли Повне видання творів Миколи Гоголя. Розпочалося дійство о 12 годині, молодь заспівала гімн України. Потім розпочалося читання віршів українських поетів – Ігора Калиниченка, Григорія Сковороди, Ліни Костенко та інших. Полтавські молоді поети зачитали власну поезію. Також співали пісні: полтавець під гітару виконав пісню, яку написав сам. Цим викликав бурхливі оплески присутніх та змусив перехожих, які до цього проходили мимо, не зацікавлюючись дійством, зупинитися і послухати. Серед таких - мами з дітьми, що гуляли неподалік площі, пенсіонери. Протягом усього дійства перехожим дарували листівки з віршами українських поетів. Для полтавців показали театральну виставу на вулиці. Театралізоване дійство «Хамелеон» полтавська молодь придумала сама. Вистава – про українську мову, однак актори говорили російською, так було задумано за сюжетом. У виставі молодь зобразила роль мови та як до неї може мінятися відношення людини. Довідка "Кола": День української писемності та мови відзначають в Україні щороку 9 листопада. Свято засноване у 1997 році. Також читайте: Біля Альтанки у Полтаві молодь читала вірші Шевченка під музику Рамштайн (фото)