Полтавці проти будівництва заправки на Дублянщині

Статті
Ольга Матвієнко14 листопада 2012 о 10:111449 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавці проти будівництва заправки на Дублянщині
Фото Ольги МатвієнкоПо вулиці Сакко неподалік від пляжу, проїжджої частини і житлових будинків розчистили частину земельної ділянки.
Мешканці будинків, навпроти яких спилювали дерева, звернулися за поясненнями до влади і дізналися, що на тому самому місці має з’явитися автозаправка.

Ми вирішили дізнатися, на якій підставі неподалік місця відпочинку полтавців і їх помешкань мають збудувати заправку.

За поясненнями ми звернулися в Полтавську міську раду. З’ясувалося, що 3 липня 2012 року міська рада Полтави надала дозвіл управлінню капітального будівництва на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в районі вулиці Сакко,109–113-а, орієнтовною площею 0,17 га для будівництва автозаправного пункту з газовим терміналом. Чинність цього документу – два роки. Будувати заправку на Дублянщині планує приватне підприємство «Компанія «Надежда».

До теми - У Полтаві третій нещасний випадок на газовій заправці: про постраждалу людину інформацію приховують

Але остаточне рішення про видачу землі «Надежде» під будівництво заправки на Сакко з уточненою адресою об'єкту мали затвердити депутати окремим рішенням міської ради, якого ще не ухвалювали. Те, що дерева поблизу пляжу під заправку рубають вже зараз, називають правомірними діями.

– Станом на сьогодні є укладений договір оренди землі з управлінням капітального будівництва. Також існує Декларація на початок робіт підготовчого періоду. Тому всі роботи на вказаній земельній ділянці ведуться на законних підставах, – повідомив Ігор Дудка, керівник прес-служби Полтавської міської ради.



Дату укладання цих документів у прес-службі відмовились назвати і порадили написати офіційний запит.
Насправді, за словами місцевих жителів, заправка на Дублянщині повинна була з’явитися ще минулого року. Щоправда будувати її збиралися за адресою Сакко, 121в. Забудовник, а відтак і власник мережі заправок «Надежда» обрав місце неподалік місцевого дитячого садочка і водозабору. Причому відстань до цих об’єктів була набагато меншою за норму, визначену законом. Тоді жителям вдалося відстояти свою позицію. Втрутився і селищний голова, і міський голова, а будівництво згорнули. Саме тоді його запланували перенести на те місце, де нині вирубали дерева.
Підготували Марина Клименко, Ольга Матвієнко

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter