У Полтаві планують встановити пам'ятник жертвам голодоморів

Новини
Надія Труш21 листопада 2012 о 16:061242 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві планують встановити пам'ятник жертвам голодоморів
У Полтаві планують встановити пам'ятник або пам'ятний знак жертвам голодоморів.


фото з сайту ukr.obozrevatel.comфото з сайту ukr.obozrevatel.com

Адже у Полтаві немає жодного офіційно зареєстрованого монументу чи пам'ятного знаку, приуроченого голодоморам 1921—1923, 1932—1933 та 1946—1947 років.

Про це сьогодні на засіданні Громадської ради при Полтавській обласній державній адміністрації розповів Володимир Степанюк, голова асоціації «Громадянське суспільство».

- У Полтаві немає жодного офіційного, від влади, пам'ятника чи знаку, який би свідчив про вшанування жертв голодоморів, - говорить Володимир Степанюк. – Біля Свято-Покровської церкви у місті є такий пам'ятний знак, але ми дізнавалися: цей знак встановили за кошти церковної громади, не влади. Тому готуємо звернення до обласної влади, з проханням посприяти встановленню офіційного монументу, який би нагадував про старші роки голодоморів. Сподіваємося, протягом наступного року у Полтаві все ж з'явиться достойний пам'ятник!

Нагадуємо, що 24 листопада Полтава приєднається до Всеукраїнської хресної ходи, присвяченої Дню пам'яті жертв голодоморів. Для полтавців підготують безкоштовну тематичну виставку.

До теми: розважальні заходи в День пам'яті голодоморів, які обурили полтавців – скасують.

Також читайте:

Фоторепортаж з минулорічної акції вшанування жертв голодоморів

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter