Кращими полтавськими волонтерами року стали студенти педуніверситету

Дозвілля
Ольга Матвієнко5 грудня 2012 о 20:311870 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
iwantabroad.wordpress.com За підсумками третього міського конкурсу «Волонтер року-2012» найкраще проявили себе цьогоріч студенти Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка – команда «Акорд».
Загалом у конкурсі взяли участь 6 волонтерських загонів. Крім «короленківців», змагалися команди «Незвичайні люди» Полтавського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, «Пульс» Полтавської державної аграрної академії, «Турбота» Полтавського базового медичного коледжу, «Твоє життя – твій вибір» Полтавського кооперативного технікуму, «Еко» загальноосвітньої школи № 20.

– Метою конкурсу є не тільки змагання волонтерів, а й популяризація цієї справи. Щоб якомога більше молоді відчули потребу допомогти нашому місту, приєднавшись до світового волонтерського руху, – розповіла Ольга Буднікова, директор Полтавського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Визначити переможця в такій справі важко, адже кожен із волонтерських загонів, які діють на Полтавщині, протягом року на добровільних засадах допомагали прибирати місто, місця відпочинку біля Ворскли та в дендропарку, піклувалися про дітей-сиріт, закликали до боротьби з ВІЛ/СНІД тощо.

До речі, студенти ПНПУ виграли конкурс "Кращий студент Полтавщини-2012"

Проте визначитися із найкращим цього вечора журі допомогла конкурсна програма та чіткий розподіл балів. Ще перед початком змагання у фойє Міського будинку культури команди представили у рамках першого конкурсного завдання виставку «Наші здобутки». На стендах молодь продемонструвала, чим займалася протягом року, свої благодійні акції.

Другий конкурс, який проходив вже на сцені, вимагав більш широко презентувати роботу волонтерського загону. Презентацію, яку глядачі, вболівальники та судді бачили на екрані, супроводжували винахідливі танцювально-пісенні номери. У третьому конкурсі волонтерам довелося активізувати кмітливість та свої знання про улюблену справу і відповісти на запитання ведучих конкурсу. Вони стосувалися історії виникнення волонтерського руху, специфіки справи. Унікальним конкурс зробила умова, за якою враховувалася швидкість відповіді: вислухавши питання, учасник від команди чимшвидше повинен був підбігти до мікрофона, випередивши суперників. Учасники показали, що вони настільки володіють темою, що вибігали до мікрофона, не дослухавши запитання.

До теми:  Полтавці можуть здійснити бажання маленьких янголів (+ фото)

Уже протягом цього конкурсу загін педуніверситету випередив за балами інші команди. Додати балів кожній із шести команд мали змогу вболівальники, які виступали прямо в залі наприкінці програми. І тут найактивнішими виявилися студенти ПНПУ.

Не зважаючи на те, що призових місць класично було лише три, переможцями можна вважати кожну з команд. Результати цьогорічного конкурсу наступні:

«Пульс» Полтавської державної аграрної академії – найкреативніший загін

«Твоє життя – твій вибір» Полтавського кооперативного технікуму – найбільш щиросердний загін

«Незвичайні люди» Полтавського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді найерудованіший та найдружніший загін

ІІІ місце – «Еко» загальноосвітньої школи № 20. Отримали сертифікат на екскурсію історичними місцями Полтави

ІІ місце – «Турбота» Полтавського базового медичного коледжу. Усією командою вони отримали можливість відпочити на «Роллердромі»

А переможці з волонтерського загону «Акорд» наступного літа відпочинуть в таборі «Супутник».

Фоторепортаж з конкурсу "Волонтер року-2012" незабаром на "Колі"

Читайте також: У Полтаві  збирали кошти ВІЛ-інфікованим та провели флешмоб (+фото)

Довідка «Кола»: 5 грудня – Міжнародний день волонтерів. Волонтерський рух заснували у Франції 1859 року. Саме тоді відомий французький письменник-журналіст Анрі Дюран запропонував створити першу в світі волонтерську організацію – Червоний Хрест.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter