Hand Made по-полтавськи: виставка та майстер-класи (фото)

Дозвілля
Ольга Матвієнко8 грудня 2012 о 19:492482 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Hand Made по-полтавськи: виставка та майстер-класи (фото)
У Полтаві черговий раз продемонстрували витвори ручної роботи на виставці-продажі. Відвідувачі ТРЦ "Київ" мали змогу подивитися, придбати або взяти участь у майстер-класі.
На виставці цього разу представили свої роботи лише близько 10 майстрів, але у кожного із них - свій неповторний асортимент: ляльки, прикраси, кераміка, вишиванки, листівки, мило тощо.

Митці тим не менше зізналися, що прийшли сюди переважно не для того, щоб продати, а показати себе, свої роботи і провести майстер-класи.

- У мене сьогодні були майстер-класи. Вони безкоштовні, звичайно. Але хотілося б проводити за якусь платню. Частину цих коштів можна витрачати на купівлю матеріалі в і проведення майстер-класів для дітей у школах, інтернатах, дитячих садочках, - розповіла майстер валяння із шерсті Лідія Алатерцева.

Деякі майстри вже сьогодні навчали бажаючих за гроші із зазначенням того, що гроші йдуть на навчання дітей у школах.

До речі, на цій виставці свої роботи представила лялькарка Тетяна Шурупова. Її інтер`єрні ляльки, за словами дівчини, прикрашають оселі у різних містах України та Росії. не зважаючи на те, що такі ляльки мало приваблюють полтавських покупців, ажіотаж у відвідувачів виставки вони викликають. На попередній виставці, у якій також брала участь майстриня, одну із її ляльок визнали неофіційним символом популярного нині шоу "Зважені та щасливі".

Під час ознайомлення із кожною яткою, дуже помітно, що матеірали, які зараз використовують майстри для своїх маленьких шедеврів - натуральні, приємні на колір або аромат. Так, наприклад, мило ручної роботи, зварене Анною Мальованою:

- Те, що продають у нас в магазинах - не натуральне, не приємне. Тому захотілося щось своє, натуральне. Олію замовляємо із Італії, Іспанії, друзі привозять. Мило асболютно різне - з кропивою, шавлією, ромашкою, полином, будь з чим. Найунікальніше, мабуть, в колекції мило на козячому молоці, воно найбільше зараз і в Європі ціниться.

За натуральність і тепло природних матеріалів Яна Рябенко. Жінка робить свічки не з простого воску чи парафіну, а зі скрученої вощини - матеріалу для бджолиних сот.

- Це дуже актуально. Люди питають, цікавляться, бо всім останнім часом хочеться здебільшого чогось натурального, від природи, - говорить Яна. - Ці свічки приємно і тепло пахнуть.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter