Найпомітніші події спортивного року на Полтавщині

Фото
Олег Дубина13 грудня 2012 о 17:391734 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Найпомітніші події спортивного року на Полтавщині
Рік «Євро-2012» в Україні був насиченим яскравими спортивними подіями.
Про найважливіші з них, які відбулися на теренах Полтавщини, та про успіхи полтавських спортсменів читайте в Топ-10 найважливіших спортивних подій області.



Золотий дощ полтавських паралімпійців



Євген Богодайко. Фото paralympic.orgЄвген Богодайко. Фото paralympic.org

На початку осені в Лондоні відбулися XIV Літні паралімпійські ігри. Українська збірна посіла на них 4 загальнокомандне місце. Із 155 спортсменів-паралімпійців, які брали участь у паралімпіаді, було 5 представників Полтавщини. Вони здобули 4 золоті, 5 срібних та 2 бронзові медалі. Олімпійськими чемпіонами Лондона стали Оксана Хруль, Андрій Голівець та двічі – Євген Бородайко.



Бокс та кікбоксинг: полтавці – чемпіони світу



Роман Маілов (фото - sport.ru)Роман Маілов (фото - sport.ru)

Цієї осені на Полтавщині відбувся міжнародний турнір із кікбоксингу та тайського боксу серед професіоналів «Полтавська битва-2012». Перемогу в ньому здобув полтавець Роман Маілов, який переміг Василіса Какарікоса з Греції і вкотре став чемпіоном світу за версією ISKA.

Нещодавно у Вірменії відбувся молодіжний чемпіонат світу з боксу. Перемогу на турнірі у ваговій категорії до 75 кілограмів здобув полтавський боксер Олександр Хижняк. У фінальному бою він переміг росіянина Магомеда Бадиєва.



ФК «Ворскла»: прощання з Павловим



Вадим Євтушенко (фото Олега Дубини)Вадим Євтушенко (фото Олега Дубини)

Микола Павлов за 5 років свого керівництва полтавським клубом став ідолом для місцевих уболівальників. 2012 року він залишив Полтаву. Для футболістів та вболівальників несподіване рішення тренера стало справжнім шоком. «Ворскляни» довго не могли знайти свій стиль гри, новий тренер Вадим Євтушенко пробув біля керма «Ворскли» рекордно малий термін – два місяці. Лише Сергій Свистун зумів зібрати футболістів.



Полтавський футболіст на EURO 2012



Євген Селін зіграв на Євро (фото Олега Дубини)Євген Селін зіграв на Євро (фото Олега Дубини)

Олег Блохін, головний тренер збірної України, довго вагався зі списком гравців, які повинні були взяти участь у головному футбольному турнірі року EURO 2012. Напередодні турніру стало відомо, що в підсумковий перелік футболістів потрапив «ворсклянин» Євген Селін. Захисник полтавського клубу відіграв усі 3 матчі нашої збірної зі Швецією, Францією та Англією.

Рік досягнень для ФК «Полтава»



ФК Полтава (фото Олега Дубини)ФК Полтава (фото Олега Дубини)

2012 року найбільше досягнення  за свою історію здобула ФК «Полтава». Боротьба в ІІ українській лізі за підвищення в класі була напрочуд запеклою та тривала до останнього туру. У підсумку полтавці лише на один заліковий бал перевершили своїх головних конкурентів – краматорський «Авангард».

Гандбол: полтавці – чемпіони України



Полтавці - чемпіони! (фото Олега Дубини)Полтавці - чемпіони! (фото Олега Дубини)

«Динамо-Полтава» має недовгу історію, однак команду вже добре знають у нашій країні. 2012 рік  став по-справжньому зірковим для молодої команди, якою керував Андрій Портний. Уперше полтавський гандбольний колектив став чемпіоном України, перервавши довготривалу переможну серію «вічних» чемпіонів – запорізького «ЗТР».

Тхеквондо: 7 медалей на міжнародному турнірі



Медалісти (фото kolo.poltava.ua)Медалісти (фото kolo.poltava.ua)

У жовтні у Харкові відбувся міжнародний турнір найвищого класу «А» з тхеквондо Ukraine Open Cup 2012. Турнір такого рівня в Україні відбувався вперше. Наші спортсмени привезли з турніру 7 нагород.  Роман Маслак здобув «золото», а другими стали Анна М’яло, Вікторія Іванюк та Вікторія Терещенко. Олександр Стадніченко, Дар’я Луб’янецька та Дмитро Скляр вибороли «бронзу».

Плавання: полтавка встановила рекорд України



Вікторія Солнцева (фото з соцмережі Вконтакте)Вікторія Солнцева (фото з соцмережі Вконтакте)

На початку листопада у Сімферополі відбувся Відкритий чемпіонат України з плавання серед юніорів. Полтавка Вікторія Солнцева виборола на ньому 2 срібні нагороди та стала переможницею на дистанції 200 метрів брасом. У червні  дівчина стала чемпіонкою України, встановила найвище досягнення серед дівчат віком до 15 років та юніорський рекорд (дівчата до 17 років) на дистанції 50 метрів брасом.

Полтавська футзалістка потрапила на чемпіонат світу



Євгенія Шаповал (справа) взяла участь у головному турнірі рокуЄвгенія Шаповал (справа) взяла участь у головному турнірі року

У Португалії відбувся третій чемпіонат світу з футзалу серед жінок. Уперше в турнірі такого рівня взяла участь збірна України, у складі якої грала полтавка Євгенія Шаповал. Футзалістка «Ніки-ПНПУ» зіграла в усіх матчах нашої збірної та забила один м’яч у ворота збірної Малайзії.

Полтавське «золото» на чемпіонаті світу з пауерліфтигу



Фото - kolo.poltava.uaФото - kolo.poltava.ua

Влітку в польському місті Щирк відбувся чемпіонат світу з пауерліфтингу. Уже перший день турніру приніс нашій збірній золоту нагороду. Виборола її полтавка Тамара Стенкова, яка змагалася у ваговій категорії до 47 кілограм.

Читати ще:

Троє полтавців на Кубку України з жиму здобули найвищі нагороди

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter