Полтавцям замість біометричних видаватимуть старі паспорти

Новини
13 грудня 2012 о 12:251638 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавцям замість біометричних видаватимуть старі паспорти
Раніше у ЗМІ говорили,  що біометричі паспорти почнуть видавати з 1 січня.
Тепер же про дату початку процесу обміну документів мовчать.

фото з сайту go2load.comфото з сайту go2load.com

Читайте також -  З нового року поміняти гроші можна буде тільки з паспортом

- Біометричні паспорти впроваджуватимуться поступово, а видаватися почнуть лише після того, як Державна міграційна служба України здійснить всі необхідні заходи з підготовки до цього, - пояснює Сергій Шостак, начальник управління Державної міграційної служби у Полтавській області.

Читайте також - Українці зможуть оформити закордонний паспорт незалежно від місця проживання

Біометричні паспорти не почнуть оформлювати, доки не урегулюють ще низку законодавчих питань.

- Першим кроком до впровадження таких документів буде розробка та ухвалення ряду підзаконних актів, якими буде визначено технічні описи документів та порядок їх оформлення і видачі, - говорить Сергій Шостак. -  Окрім нормативно-правового урегулювання процедур оформлення та видачі документів нового зразка, вживатимуться необхідні заходи щодо забезпечення територіальних підрозділів ДМС України обладнанням, необхідним для оформлення та видачі біометричних документів.

До теми - Отримати ідентифікаційний код полтавцям стало легше

Полтавцям видаватимуть паспорти старого зразка

Доки в Міграційній службі не з’ясують усі необхіні питання, полтавці отримуватимуть паспорти старого зразка. Нинішні документи будуть чинні так само,  як і біометричні. Тому поспішати одразу їх обмінювати не слід.

До теми - Українців з біометричним паспортом пускатимуть в ЄС без віз

Не стануть поки біометричними й  закордонні паспорти.

-   Громадянам, що подали та подаватимуть заяви до Управління Державної міграційної служби України в Полтавській області про оформлення та видачу паспорту громадянина України, так і паспорту громадянина України для виїзду за кордон, до моменту початку оформлення біометричних документів, будуть видаватися документи зразка 2007 року, - пояснює Сергій Шостак.

Читайте також - З 1 січня залізничні квитки знову стануть іменними

Він заспокоює, що старі закордонні паспорти будуть чинними до зазначеної кінцевої дати. З ними можна буде і надалі виїжджати за кордон та отримувати візи.

До теми - Українцям паспорти замінять на посвідчення