Вихованці полтавських інтернатів проведуть канікули в Італії

Новини
Ніна Король19 грудня 2012 о 15:27737 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Вихованці полтавських інтернатів проведуть канікули в Італії
Діти з інтернатів Полтави та області днями вирушать в Палермо, де проведуть зимові канікули.


Алевтина Ключинська з календарем, який італійці зробили та подарували зі знімками полтавців. Фото Ніни КорольАлевтина Ключинська з календарем, який італійці зробили та подарували зі знімками полтавців. Фото Ніни Король

Загалом 22 дитини з Полтавщини поїдуть на зимових канікулах у Палермо. Із Полтавського обласного інтернату імені Н. К. Крупської відпочиватимуть в Італії 8 вихованців. Інші – з Градизького.

Про це розповіли у відділі у справах сім’ї та молоді ОДА.

– Вони роками їздять в одні й і ті ж сім’ї, вперше побували в «італійських батьків», коли було по 6 років, – каже Алевтина Ключинська, директор інтернату імені Н. К. Крупської. – Нині наші діти вже виросли, їм по 16.

Після канікул спілкувння триває: листуються, шлють посилки до свят. Хлопчики та дівчатка, котрі майже місяць проводять в Палермо, досконало володіють італійською.









Одна з вахованок, котра їздила в Італію. На пам’ять українським дітям залишаються гарні враження та фото. Фото Ніни Король  Одна з вахованок, котра їздила в Італію. На пам’ять українським дітям залишаються гарні враження та фото. Фото Ніни Король









– Коли були маленькими, малювали «італійським мамам»  те, чого не могли сказати чи попросити, – розповіла Алевтина Ключинська.

Святий Миколай заздалегідь привітав дітей із багатодітних родин.

Інші дітлахи, що потребують особливої уваги та опіки, відпочинуть на Полтавщині. На території області санаторіях на зимових канікулах оздоровляться 344 дитини: 244 – вихованці інтернатних закладів. 100 – із багатодітних та малозабезпечених родин, серед них і 14 – безпритульних і бездоглядних.

Про це розповіла Наталя Шкоденко, начальник відділу у справах сім’ї та молоді Полтавської ОДА.

До теми: Олександр Мамай відкладе традиційний відпочинок, аби привітати полтавців у Новорічну ніч.


Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter