У Полтаві почали визначати алергени у продуктах харчування

Новини
8 січня 2013 о 14:14938 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві почали визначати алергени у продуктах харчування
У Полтаві почали перевіряти продукти харчування на наявність алергенів.


фото з сайту vkurse.uaфото з сайту vkurse.ua







У ДП «Полтавастандартметрологія» придбали імунно-ферментний аналізатор та перші в області освоїли методику по визначенню алергенів в продуктах харчування та харчовій сировині.

Читайте також - Полтавське молоко і масло стали гіршої якості

- Обійшлося спеціальне обладнання підприємству у близько 200 тисяч гривень, - говорить Надія Ремізова, начальник випробувального центру харчової продукції «Полтавастандартметрологія». – А сама перевірка для підприємців коштує від 300 гривень.

За словами Надії Ремізової, виробники самі замовляють перевірку власної продукції на алергени.  Сьогодні обов’язковим є таке маркування для продуктів, що експортуються. Навіть сусідні Росія, Білорусь та Казахстан вимагають перевіені на алергени продукти.

До теми - З Нового року в Україні може початися дефіцит ліків

Нове ж обладнання дає змогу визначати широкий перелік алергенів, зокрема й глютен. Людей, які не переносять білкову фракцію пшениці, жита, ячменю, вівса чи їх гібридів, сьогодні дуже багато.

- Більшість компонентів продукції сьогодні замінюють клітковиною. Такі продукти як ковбаса, сири, молочні продукти часто містять нехарактерні компоненти, - розповідає Надія Ремізова.

Алергетики ж можуть контролювати свій стан лише максимально уникаючи продуктів-алергенів, тому вони повинні знати про вміст продуктів, які вживають.

Читайте також:

Експерт з Києва розповів полтавцям секрети, як виявити неякісну «згущенку»

Полтавські лікарі радять не купувати сирки через загрозу отруєння

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter