Експерт з Києва розповів полтавцям секрети, як виявити неякісну "згущенку"

Новини
Надія Труш30 липня 2012 о 19:041468 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Експерт з Києва розповів полтавцям секрети, як виявити неякісну "згущенку"
Експерт з Києва розповів у Полтаві про те, що насправді ми споживаємо, купуючи «згущене» молоко та інші продукти.




Експерт Юрій Чорнобривець демонструє зразок пальмової олії, шкідливої для людського організму добавкиЕксперт Юрій Чорнобривець демонструє зразок пальмової олії, шкідливої для людського організму добавки

Молоко, цукерки, чіпси, «згущене» молоко, крекери, шоколад, локшина швидкого приготування, які купують полтавці – здебільшого містять шкідливі добавки, зокрема – пальмову олію.

- В Україні використання пальмової олії дозволено законом, - говорить Юрій Чорнобривець, директор незалежного київського Інституту споживчих експертиз на прес-конференції, яка відбулася сьогодні у приміщенні полтавського інституту післядипломної освіти.

Додавання пальмової олії у молочні продукти, шоколад та інші продукти сягає 95%.

- Хоча таку олію в інших країнах використовують здебільшого у металургійній промисловості, адже її розчиняє лише бензин, - зауважує експерт. -  Організм людини її практично не взмозі засвоїти, утворюються шлаки. Це призводить до хвороб серця, ожиріння, а також онкологічних та гастроентерологічних захворювань.

До теми - Хто захистить полтавського споживача

Ще один секрет, який використовують виробники «згущеного» молока, аби воно виглядало білішим та свіжим – додають так званий харчовий додаток, фарбник-відбілювач Е-171 (діоксин титану).

- По суті це основний компонент звичайної фарби, білила, - резюмує експерт з столиці. – Його застосовують у виробництві лаків, фарб, паперу, пластмаси. В Україні ж його дозволено легально використовувати у харчовій промисловості. Щоб не попастися «на гачок» недобросовісного виробника, уважно читайте вміст молокопродукту на етикетці.

До речі, полтавські лікарі радять не купувати сирки через загрозу отруєння.

Також читайте:

Скільки полтавці платитимуть за миючі засоби, якщо заборонять фосватні

Полтавський експерт: соковитий овоч містить більше нітратів


Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter