У Полтаві міліція безкоштовно викликає затриманим адвокатів

Новини
27 січня 2013 о 15:051128 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Фото з сайту zik.uaУ Полтаві затриманих у райвідділах міліції забезпечують адвокатами.
Це стало можливим завдяки відкриття з 1 січня 2013 року в місті Центру надання безоплатної вторинної правової допомоги затриманим, діяльність якого фінансує держава.

Читайте також - Дільничні міліціонери роздаватимуть полтавцям свої візитки

Наразі у Центрі уклали договори з 51 адвокатом, дані про яких є у всеукраїнському реєстрі. Про користь від роботи нової установи розповіли в міліції.

- До усіх затриманих громадян, яких доставили у райвідділи міліції за підозрою у скоєнні адміністративного чи кримінального порушення, упродовж години з Центру має прибути адвокат. Він повинен безкоштовно роз’яснити особі її права та надати первинну юридичну консультацію. Якщо людина відмовляється від такої допомоги, це має бути засвідчено письмово також у присутності адвоката, - розповів Юрій Сулаєв, керівник прес-служби обласної міліції.

За словами Юрія Васильовича, адвокатів з Центру до затриманих викликають самі міліціонери. Юрист має приїхати за викликом незалежно від часу доби, коли відбулося затримання підозрюваної особи,тобто навіть о 3 годині ночі.

До теми: У Полтаві всі патрулі міліції обладнають GPS-навігаторами

Довідка «Кола». Центр надання безоплатної вторинної правової допомоги затриманим знаходиться у Полтаві за адресою: вулиця Фрунзе, 37/40.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter