У Полтаві не знайшли кафе-порушників тютюнового закону

Новини
27 січня 2013 о 13:15895 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Фото з сайту ru.tsn.uaУ Полтаві немає закладів харчування, які ігнорують закон про заборону паління у громадських місцях.
Принаймні, їх з початку Нового року не виявила міліція.

У Полтаві з 1 січня 2013 року не оштрафували жодну юридичну особу за нехтування «тютюнового закону». Правоохоронці вважають, що на власників полтавських кафе та ресторанів подіяли попередження про чималий штраф за дозвіл клієнтам у стінах закладу палити – від 1 тисячі до 10 тисяч гривень.

- Перед введенням в дію цього закону кожна адміністрація чи орган місцевого самоврядування разом з міліцією проводили нараду з підприємцями і закликали їх привести усі об’єкти у відповідність до закону. На сьогодні, все це виконано, - запевнив Юрій Сулаєв, керівник прес-служби обласної міліції.

До речі, полтавські чиновники не закрили свою курильню попри заборону закону (фотофакт)

Водночас з Нового року 86 полтавців поплатилися за куріння у громадських місцях штрафом від 51 до 170 гривень чи 170 до 340 гривень. Для порівняння, у минулому році за 12 місяців всього таких штрафів було накладено 560. Те, що жителі багатоповерхівок у Полтаві і надалі вільно палять у під’їздах попри вимогу закону не робити це, керівництво обласного МВС прокоментувало наступним чином.

- Телефонуйте «102», якщо Вам відомі такі факти. Побачите, як відреагують на повідомлення працівники міліції. Напишете матеріал. Ми теж подивимось, і якщо відреагують погано, будемо критикувати їх, - заявив Едуард Федосов, начальник УМВС України в Полтавській області.

Сам Едуард Федосов сказав, що не курить, а його підлеглі у разі необхідності виходять палити на вулицю. Спеціальних місць правоохоронці для колег-власників шкідливої звички не обладнали, пояснюючи це знову ж таки забороною закону.

Читайте також – Закон про заборону куріння: де можна та де не можна палити у Полтаві

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter