Річниця бою під Крутами: полтавцям показали фільм і влаштували концерт (+фото)

Новини
Надія Труш29 січня 2013 о 21:441356 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Річниця бою під Крутами: полтавцям показали фільм і влаштували концерт (+фото)
У Полтаві відбувся концерт з нагоди 95 річниці Битви під Крутами.


Гурт "ДельТора" виконав кілька пісень, дехто з присутніх навіть підспівувавГурт "ДельТора" виконав кілька пісень, дехто з присутніх навіть підспівував

У Палаці культури ВАТ «ПТМЗ», що біля ТРЦ «Київ», зібралося більше сотні полтавців, аби подивитися документальний фільм про бій під Крутами та вшанувати хвилиною мовчання загиблих. Серед присутніх на заході був і нардеп Юрій Бублик, він виступив з промовою.

До теми: полтавські студенти вшанували героїв Крут урочистою ходою і покладанням квітів (фото+відео).



У залі було прохолодно, верхній одяг полтавці не знімали. Дехто приходив родинами, з дітьми. Більшість присутніх - старшого віку, молоді було менше.

Розпочалася концертна програма з спогадів про бій під Крутами. Присутнім не лише розповідали історичні факти, а й показали слайди та відео, в яких розповідається  про той період. Потім для присутніх в рамках концерту "Прометеї Нації" виступили полтавські музичні гурти "ДельТора", "Дух Свободи". Із захопленням спостерігали полтавці за виступом повітряної гімнастки, яка подарувала шоу на полотнах. Виступ відбувався у майже не освітленій залі, розгледіти щось було проблематично. Та все ж попри це, у приміщенні чулися захоплені вигуки зачарованих виступом полтавки.



З історії: бій під Крутами – відбувся у 1918 році на залізничній станції Крути (під селищем Крути та поблизу села Пам’ятне), за 130 км від Києва). Бій тривав 5 годин між 4-тисячною армією більшовиків та 300 київськиими студентами, які захищали підступи до міста. Усі студенти загинули. У 2006 році на місці бою було встановили.

Також читайте:

У Полтаві 2013 назвали роком відомого націоналіста, а 2014 — роком поета

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter