Навчальні курси у Полтаві: опанувати нову професію можна за день (перелік)

Статті
Надія Труш30 січня 2013 о 12:108603 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Навчальні курси у Полтаві: опанувати нову професію можна за день (перелік)
Навчальні курси все більше користуються попитом, про це свідчить велика кількість пропозицій, що є в Полтаві.


Такі курси мають чудові переваги: швидкість навчання, зручний графік відвідування занять. До того ж курси – це набагато простіше, ніж навчання у вищому навчальному закладі, і за вартістю вони набагато дешевші.

Пропозицій у Полтаві – безліч. Напрямів, за якими можна обрати для себе майбутню професію чи отримати додаткову освіту, – теж чимало. «Коло» пропонує дізнатися про найбільш популярні пропозиції у Полтаві та знайти собі заняття до душі.

фото www.google.com.uaфото www.google.com.ua

Курси краси: стати стилістом для себе можна за один день!

Стати для себе косметологом, стилістом, манікюрницею, перукарем може кожна полтавка. Адже у місті існують відповідні курси, де навчать, як доглядати за собою, аби потім ловити на собі захоплені погляди перехожих.

Курси візажу та макіяжу побудовані так, щоб слухачі отримали теоретичні знання за короткий термін. При цьому на курсах величезна увага приділяється практиці. У середньому курси візажу тривають 3-4 місяці (із графіком занять тричі на тиждень). Заняття «розбивають» на уроки макіяжу для різних частин тіла: нанесення макіяжу на обличчя, шию та інше.

Тривалість навчання приблизно 1,5 місяця, ціна – від 1000 гривень. На деяких курсах пропонують акційні чи колективні знижки (наприклад, якщо ви приводите з собою на навчання ще когось, то вартість зменшують на кілька відсотків). Серед пропозицій – і вид сучасного макіяжу – перманентного (татуаж).

До теми — що таке соціальний пакет та яка небезпека підстерігає тих, хто працює без нього.

фото parta.com.uaфото parta.com.ua

Також можна вивчитися у Полтаві на майстра-перукаря (тривалість курсів – 3,5 місяця, ціна – 1300 гривень за місяць. Там не лише навчать, як робити гарні сучасні зачіски, але й розкриють секрети догляду за волоссям, щоб воно було не гірше, аніж у зірок телеекранів. Такі курси можна поєднувати з домашніми справами, наприклад, якщо через якісь обставини ви не маєте зараз постійного місця роботи. Чому б не отримати нову професію і додатковий заробіток, поки чоловік на роботі, а діти у школі?

фото viledis.ub.uaфото viledis.ub.ua

Модні нині й курси з нарощування нігтів та нігтьової естетики. Аби дізнатися про те, як мати чудові доглянуті нігті за допомогою спеціального гелю та акрилу, варто витратити на навчання лише місяць (ціна – близько 1000 гривень, але є і дешевше). Тому, кому подобаються природні нігті, можна опанувати педикюр та манікюр. Такі курси коштуватимуть дешевше – приблизно 700 гривень за 3 тижні навчання. Після відвідування курсів видають диплом або сертифікат. До речі, під час навчання часто пропонують цікаву практику (всеукраїнські або міжнародні конкурси).

Серед пропозицій додаткової освіти у Полтаві – курси з нарощування вій та волосся. Це один із найшвидших способів отримати освіту, такі курси тривають зазвичай кілька днів (базовий курс). Якщо ж хочете й надалі розвиватися за цим напрямком, то курси приблизно до місяця (відповідно, й ціна більша). Навчатися нарощувати вії можна у місті приблизно за 500 гривень. По закінченню учень отримує відповідний сертифікат майстра. Курси з нарощування волосся у Полтаві коштують теж від 500 гривень, термін навчання – місяць. В Інтернеті можна знайти майстрів, які навчать вас за тиждень-два.

До речі, курси краси пропонують полтавцям різного віку, можна й школярам (але бажано з батьками).

Ще одні курси з краси – епіляція теплим (банковим і касетним) і гарячим воском. Робити це навчать за 50-300 гривень (залежно від того, скільки етапів ви оберете). По закінченню отримаєте диплом майстра.

Медичні курси. На таких курсах пропонують отримати базові знання з народної та нетрадиційної медицини. Термін навчання може бути скорочений (кілька занять, ціна – 50-100 гривень за академічну годину).

Людям з особливими потребами обіцяють працевлаштування

У Полтаві нещодавно почали працювати студії, де навчають слабочуючих людей або слабозорих та незрячих робити масаж, манікюр і педикюр. Ціна і термін такого навчання майже не відрізняються від звичайних. Навпаки, можливі знижки і працевлаштування після курсів.

До теми: робота для людей з інвалідністю: права та реалії.

Нюанси: навчання на курсах проводять зазвичай у групах по кілька людей (до 10). Форми навчання: денна, можливий індивідуальний графік. Формат занять: базові курси, експрес-курси, майстер-класи, семінари, підвищення кваліфікації.

Стати фотографом або комп’ютерним асом – за 3 місяці

Курси з фотографування. Пропонують навчання за такими напрямками: курс «Основи фотографічної майстерності»; курс «Комп’ютерна обробка фотозображень»; курс «Художня фотографія»; курс психології в фотографії. Тривалість курсу – від 3 до 5 місяців, коштує навчання 60-540 гривень, в основному за одне заняття маєте заплатити 60 гривень. Форми навчання: денна, вечірня або «плаваючий графік». Навчання у групі людей до десяти осіб, але можливе й індивідуальне навчання, за бажанням клієнта. Вас навчать техніці фотографії, фотокомпозиції. Відкриють секрети правил і способів зйомки портрета, пейзажу, архітектури, макрозйомки, предметної зйомки. Навчать обробляти фото за допомогою спеціальних програм.

Комп’ютерні, або курси користувачів ПК

Навчання для дорослих і дітей. На таких курсах пропонують професійну комп’ютерну освіту: комп’ютерна графіка та дизайн, розробка програмного забезпечення, мережеві технології та системне адміністрування. Для дітей у Полтаві працюють Мала комп’ютерна академія, недільна комп’ютерна школа. Ціна за навчання  630-1450 гривень, термін – 1,5-2 місяці. Після навчання видають сертифікат. Можна навчитися і відеомонтажу.

Вартість навчання – 50 гривень за академічну годину. У деяких організаціях видають по закінченню навчання свідоцтво державного зразка, у деяких – сертифікат.

Можна обрати й інші курси, приміром, «Ремонт ПК, системне адміністрування», «Курси бухгалтерів + 1С: Бухгалтерія 7.7; 8.2». У деяких організаціях пропонують гнучку систему знижок.

Художні ремесла. У Полтаві пропонують курси-навчання різним видам творчості, можлива потім виставкова діяльність.  Наприклад, у місті останнім часом стали модними курси в’язання гачком (ірландське мереживо, фріформ). Коштує навчання 160 гривень за місяць (курси тривають 3-6 місяців). Тож це чудовий спосіб для тих, хто любить створювати затишок: і дім стане ошатнішим завдяки чудовим виробам, і додатковий заробіток для господині. По закінченню навчання видають сертифікат. Аналогічні курси – курси крою та шиття. Ціна – від 120 до 160 гривень, термін навчання – 7-20 місяців. До речі, можна знайти і курси з бісероплетіння чи створення вінтажних прикрас. Зазвичай такі міні-семінари чи тренінги проводять народні майстри.

Мовні курси. Таких у Полтаві безліч, навчать будь-якій мові, й більшість мовних центрів обіцяють навчити говорити іноземною за найкоротші строки. Курси розраховані на такі види: для початківців, середнього і вищого рівня; діловий; для дітей. Мови, яким можуть навчити: англійська, німецька, французька, іспанська, французька, італійська, польська, латинська та інші. Ціни різні, залежно від мовного центру, котрий пропонує послуги. Навчання пропонують у групах та індивідуальне. Вартість навчання в середньому від 760 до 2650 гривень (залежно від того, скільки часу ви навчаєтеся). По закінченню курсів видають сертифікат із зазначенням пройденого рівня та кількістю занять.

– Вчити іноземну мову ніколи не пізно, але можуть бути складнощі, якщо починати робити це у дорослому віці, – зазначає полтавський практикуючий психолог Ольга Шевченко. – В принципі, говорити щось конкретне у такій ситуації складно, все залежить від індивідуальних особливостей людини. У будь-якому випадку, спробувати опанувати щось нове корисно і цікаво.

Мовні курси стануть у нагоді тим, хто влаштовується на роботу за кордоном чи хоче покращити свої вже набуті знання заради перекладацької діяльності.

- На сьогодні дуже обмежена кількість роботодавців шукають працівників за фахом «перукар», «візажист», «манікюр-педикюр», - говорить Надія Більга, спеціаліст міського Центру зайнятості. – Не користується попитом і професія «Користувач ПК» та подібні до нього, чомусь таких пропозицій теж мало. Тому влаштуватися на роботу людині, яка сама від себе вирішила пройти навчання на курсах, буде складно. Щодо курсів масажиста, то людині, що не має спеціальної освіти за фахом медика, навіть базової, не вищої, влаштуватися на роботу дуже складно, у солідні організації такого працівника не візьмуть, адже це робота з здоров'ям людини. Але є шанс працевлаштуватися кравцям, кухарям, пекарям, касирам, продавцям, які закінчили відповідні курси.  Такі професії популярні на ринку праці.

Також читайте:

Які професії користуються у Полтаві попитом

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter