Полтавським інвалідам-візочникам хочуть створити тренувальні спецмайданчики

Новини
30 січня 2013 о 11:43885 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавським інвалідам-візочникам хочуть створити тренувальні спецмайданчики
На базі терцентрів соціального обслуговування планують створити інвалідам-візочникам майданчики для освоєння навичок користування кріслами колісними. 


Фото з сайту pravda.lutsk.uaФото з сайту pravda.lutsk.ua

Це однин із напрямків проекту Обласної комплексної програми соціального захисту осіб з обмеженими фізичними можливостями на період до 2020 року. Його винесуть для обговорення на сесію Полтавської обласної ради, що має відбутись у лютому.

Нагадаємо, що у полтавській перукарні не хочуть стригти інвалідів (+фото)



– Не всі інваліди-візочники вміють правильно користуватись колісним кріслом, - пояснила Світлана Матуйзо, заступник директора Департаменту праці та соціального захисту населення Полтавської облдержадміністраці . – Тож, за пропозицією громадських організацій, планується створення спеціалізованих майданчиків для освоєння елементарних навичок користування такими кріслами на базі територіальних центрів соціального обслуговування. Раніше такого в нашій області не було.

Читайте також - Робота для людей з інвалідністю: права та реалії

Також, зокрема, планують розширити  спектру послуг «соціального таксі» та пунктів прокату, що передбачає безкоштовне надання послуг всім без винятку інвалідам. А не лише залежно від статусу - одинокий він, чи ні , як було раніше.

До теми - Недоступна «доступність» для інвалідів у Полтаві: пандуси блищать як нові, бо ними ніхто не їздить