Влада Полтави заходилася узаконювати Кадетський корпус: його офіційно передали місту

Новини
5 лютого 2013 о 12:051602 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Кадетський корпус Полтави влада сьогодні офіційно забрала місту. Фото Юлії Корж. У Полтаві нарешті вирішили оформити право власності на Кадетський корпус, що по вулиці Жовтневій, 42.
Пам’ятка архітектури, яка понад 10 років розвалюється на очах у всього міста, тепер офіційно належить територіальній громаді Полтави в особі Полтавської міської ради на праві комунальної власності. Відповідне рішення депутати ухвалили сьогодні, 5 лютого, на позачерговій сесії ради.

Після кількох років судової тяганини та обіцянок Кадетський корпус таки повернули місту. Останнє рішення Вищого господарського суду набуло чинності у листопаді 2012 року. При цьому мер Полтави Олександр Мамай зазначив, що рішення всіх 3 судових інстанцій були на користь міської ради.

Певний час тепер знадобиться для оформлення відповідних документів, що засвідчуватимуть право власності на цей об'єкт.

- Для того, щоб почати там хоч щось робити, треба було прийняти його в комунальну власність, - сказав мер Полтави Олександр Мамай.

Зокрема, влада замовить технічне обстеження стану будівлі Кадетського корпусу та її технічний паспорт. Потім визначать ринкову вартість пам'ятки архітектури національного значення. Далі нежитлову будівлю по вулиці Жовтневій, 42 зарахують на баланс комунального підприємства «ЖЕО №2»

Читайте також - У Полтаві покажуть фото Кадетського корпусу, щоб привернути до нього увагу

Крім того, для Кадетського корпусу планують найняти охорону, а до попереднього власника – ПП «Авна- Трейдинг» – влада хоче застосувати фінансові санкції за порушення Закону України «Про охорону культурної спадщини». Прибирати сміття на території Кадетського корпусу Олександр Мамай запросив мешканців міста та депутатів.

-  Я думаю, навесні влаштуємо там суботник, поставимо нову огорожу, можливо, охорону поставимо, щоб діти звідти не випадали, - прокоментував міський голова.

Уповноваженою особою, яка займатиметься підписанням відповідних документів про повернення у комунальну власність Кадетського корпусу, депутати визначили першого заступника мера В’ячеслава Стеценка. Про фінансування  масштабних планів влади щодо Кадетського корпусу на сесії міської ради не йшлося.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter