Полтавським афганцям вручили дві квартири і пообіцяли ще (+фото)

Фото
Ольга Матвієнко11 лютого 2013 о 20:441170 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавським афганцям вручили дві квартири і пообіцяли ще (+фото)
Сертифікати на дві квартири з поміж інших презентів та грамот з медалями вручили полтавським воїнам-інтернаціоналістам з нагоди 24 річниці День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.
Сьогодні у Полтаві, як і в усій Україні, віддіють шану живим і загиблим учасникам бойових дій у гарячих точках світу. Традиційно, особлива шана ветеранам війни в Афганістані.

- Полтавщина віддправила на війну близько 5 тисяч воїнів на цю війну. На жаль, не повернувся додому 81 солдат, а 400 стали інвалідами, - зазначив у привітальному слові Віктор Животенко, перший заступник голови Полтавської ОДА.

До теми: Полтавських учасників бойових дій прирівняли до інвалідів І групи

На урочитому концерті вітали не тільки ветеранів, згадували тих, хто не повернувся, а віддали шану батькам, які не дочекалися своїх синів із цієї війни. У залі їх було не більше десяти. Деякі крісла з іменами цих уже літніх людей так і залишилися пустими протягом заходу.



Виступивши на сцені зі словами подяки за подвиг та славний приклад для наслідування молодому поколінню, Віктор Животенко та міський голова Олександр Мамай від імені місцевої та обласної влади вручили крім нових квартир, кілька путівок на відпочинок та оздоровлення у таборі "Супутник" (Полтавська область) та "Артек". Окремим значущим подарунком став сертифікат на переобладнання системою ручного керування автомобіля для одного з ветеранів війни в Афганістані, який залишився інвалідом.

Читайте також: Полтавка передала музею орден чоловіка, загиблого в перші дні Афгану

До слова, квартири, які сьогодні отримали колишні воїни - були і залишаються нагальною потребою.

- Проблем зараз у афганців достатньо. Ставлення держави до нас не дуже хороше. Усе, що дають, більше схоже на подачки, - розповів Сергій Кузнєцов, який два роки прослужив у Афганістані. - Найгріше це те, що хлопці зараз дуже слабкі, хворі, а ліків немає у шпиталях. Уже скільки років пройшло, а квартири так і не дають. Ось одному дали, а хата у приватному секторі, усе бур`яном поросло, розруха. Другий раз дали сертифікаь, сподіваємося, що отримає квартиру. Ті, хто зараз із сім`ями, то тим важко у таких умовах.

Зараз у Полтавській ОДА вирішують питання передачі ще двох квартир на баланс міста, а потім - ветеранам Афганістану.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter