У Полтаві приспали одного собаку - перші дослідження не підтвердили сказ

Новини
11 лютого 2013 о 11:521674 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві приспали одного собаку - перші дослідження не підтвердили сказ
Полтавські ветеринари приспали одного пса, який найбільше схожий на того, що покусав людей.






У Полтаві приспали собаку, який ймовірно покусав 47 людей (фото з сайту news.bigmir.net)У Полтаві приспали собаку, який ймовірно покусав 47 людей (фото з сайту news.bigmir.net)





Але перші дослідження не підтвердили сказ.

Учора цього пса впіймали в епіцентрі подій – в районі перехрестя вулиць Нечуй-Левицького та Уютної.

- Собака по опису підходила на 98%  і була застрелена в епіцентрі, де було 29 покусів.  Ми її оглянули, приспали і труп направили до Регіональної державної лабараторії ветеринарної медицини в Полтавській області, - розповідає Віктор Пальчик, головний державний інспектор ветеринарної медицини Полтави.

Проте перші  лабораторні дослідження не підвердили наявність сказу в собаки. Остаточно висновок можна буде зробити за місяць.

-  Мікроскопія перша  від’ємна -  сказу немає. Але потрібно для продовження дослідження зробити біопробу. Для підтвердження заражаються миші. Якщо протягом місяця вони будуть живі й здорові, значить сказу взагалі немає, - пояснює Віктор Пальчик.

Двох інших рудих псів, яких зловили раніше, тримають на карантині. За описом вони не схожі на того, що нападав на полтавців, тож на них не чекає така доля.

Сьогодні МНСники та лікарі ветмедицини продовжують пошуки пса. За останніми даними собака вже покусав 47 полтавців, з них 11 дітей. Сталося це переважно 7 лютого, на наступний день було  лише кілька укусів. Постраждалі  побачили інформацію в ЗМІ та почали звертатися до травмпункту.

Усім жертвам собаки роблять щеплення від сказу. Вакцину закупили у Харкові.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter